Напрежението на 16-ия ден от протеста срещу правителството и главния прокурор се премести пред БНТ.

Още привечер демонстранти се събраха пред националната телевизия, където в "Панорама" участваха председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Гражданите скандираха и за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Тази част от днешния протест бе по инициатива и на сдружение "Боец".

Протестиращите решиха да завардят всички входове на сградата на "Сан Стефано" 29 в центъра на София. Така Дариткова и Нинова останаха блокирани вътре след края на предаването в 22 ч. Близо 2 часа по-късно - около полунощ, Дариткова бе изведена под плътен полицейски кордон. Нинова успя да си тръгне с такси. И не под чак такава плътна охрана, а от "Правосъдие за всеки" дори успяха да я заснемат.

По непотвърдена информация водачката на депутатите от ГЕРБ в крайна сметка е напуснала територията на протеста дори дегизирана в полицейски одежди.

Първоначално, след като бе изведена от един от входовете, обградена от полицаи, полетяха кенчета от бира. Тя успя да се качи в автомобил, но блокадата не позволи той да се движи. Имаше опит да бъде направен кордон от полицията през протестиращите, но не се получи. Бяха съборени и няколко контейнера, за да се препречи пътят на колата.

Хората казваха, че искат да говорят с Дариткова, след като от ГЕРБ твърдят, че искали "диалог", да я питат кога Бойко Борисов ще си подаде оставката. И да я призоват това да стане. Нямаше нагласа за ескалация на напрежение от страна на скандиращите "оставка" - нито то отношение на Дариткова и Нинова, нито към служителите на реда. 

Имаше обаче викове към полицията "пазите престъпници". 

До сериозен сблъсък с полицията не се стигна. Оказа се обаче, че Дариткова е изведена от колата, в която се качи, и плътно заобиколена от униформени е напуснала територията на протеста и БНТ. Това се случи, докато полиция пази вече празната кола, а няколко протестиращи бяха допускати до автомобила, за да се уверят с очите си, че представителката на ГЕРБ не е вътре. 

В крайна сметка се е наложило да бъде срязана и ограда по време на евакуацията на Дариткова по малките улички край БНТ.

По-рано - около 23 ч., Дариткова сама написа във фейсбук:

"Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!"

Сюжетът приключи към 00,30 ч., когато полицитице вече бяха напуснали, а хората започнаха да се разотиват. 

Протестът утре е обявен за 17 ч. Ще има демонстрация на "Правосъдие за всеки" във Варна.