Смени на хора на Пеевски с хора на ...Пеевски. Това беше един от често срещаните коментари в социалните мрежи след обявените от премиера Бойко Борисов правителствени смени. Както и питането дали с тези кадрови рокади управляващите предполагат, че могат да удовлетворят исканията на протестиращите.

"Кой иска реформи и кой пази статуквото на всяка цена" 

"Борисов сменя четирима министри – близките до ДПС Горанов, Младенов и Караниколов, както и също близката провалилата се в туризма Николина Ангелкова. Забележително е, че правосъдният министър запазва поста си. Явно Спондж Боб му е помогнал.

В настоящия момент Данаил Кирилов може да изпълни самоедна важна мисия: да поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев, но за това трябва да му нареди Премиерът! Това е нужно сега, преди оттеглянето на самия Борисов, заедно с целия кабинет. И ясно ще покаже кой иска реформи и кой пази статуквото на всяка цена!", е позицията на "Правосъдие за всеки".

Крайната цел, според Инициатива "Правосъдие за всеки" (на този етап):
- премахване на поста "главен прокурор";
- премахване или силно ограничаване на парламентарна квота във ВСС;
- премахване на прокурорската колегия и създаване на съвети към ВКП и ВАП, оглавявани от ръководителите на прокуратурите към двата съда;
- закриване на специализираните съдилища;

"#Кой пак ще си командва в МВР..."

Това посочи след предложенията за промени в правителството анализаторът Иво Инджов като той се спря основно на кандидатурите на Лъчезар Борисов и Христо Терзийски.

"Новият министър на икономиката Лъчезар Борисов, досега зам.-министър на ведомството, е и председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие. Нейн най-голям клиент пък се явява Пеевски.
Така че #КОЙ вече има втори министър в ремонтирания кабинет "Борисов-3"...
#ОСТАВКА", написа той.

И още: "Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия... Да видим една от рокадите: "Вътрешният министър Младен Маринов ще бъде заменен от настоящият директор на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски." Ами #КОЙ пак ще си командва в МВР и те така..."

"Смяна на човек на Пеевски с човек на Пеевски"

"Борисов сменя човека на Пеевски в МВР с човек на Пеевски", това отчете Ивайло Мирчев.

"Посоченият за министър Терзийски лично потвърждава, че е ръководил операция "Росенец" на място. Цяла България видя, че тази операция бе целенасочена провокация от страна на Пеевски и ДПС срещу законен протест на хора, които искат достъп до плажа на Росенец. Когато накрая принудихме жандармерията да ни пуснат да минем, се видя, че е имало начин ние да стигнем до брега безконфликтно. Но полицията часове наред държа всички в изкуствено създадена ситуация на противопоставяне. Видя се, че Борисов не може да смени областния шеф на МВР, очевидно сега е договорил да смени един човек на Пеевски с друг човек на Пеевски. Полицията умишлено ни заблуждаваше и опитваше да саботира законен протест. Каква бе обстановката в Росенец се вижда на това видео. ОСТАВКА на целия кабинет!
Битката за отвоюването на Родината продължава!",
написа още той.

"Напишете в гугъл "Костадин Ангелов Пеевски"

"Напишете в гугъл "Костадин Ангелов Пеевски" и вижте какво излиза.
Това е предложението за здравен министър в ремонтирания кабинет на Борисов, който маха министри, за да отрече връзки с Пеевски и ДПС.
Смятайте колко свързани са били свързани с Пеевски отиващите си, след като тоя според Борисов не е", коментира Емил Джасим.

"Ама сериозно ли някой си мисли, че тези промени ще успокоят протестиращите"

"След цяла седмица тийзъри, накрая ГрандПремиера на Новия Кабинет.

Основният въпрос е: Ама сериозно ли някой си мисли, че точно тези промени ще успокоят протестиращите?

Беше дадена и интересна аргументация за смяната. Вече не се говореше за ДПС, а за конкретни простъпки на някои министри. Смяната на доводите в движение надали учудва някого. Реалностите се модифицират толкова бързо, че даже понякога нямаме време да ги видим, камо ли да свикнем с тях", попита пиар специалистът Любомир Аламанов.