Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вероятният кандидат на Демократическата партия за президент Джо Байдън определи настоящия президент Доналд Тръмп като първия президент расист в историята на САЩ, предаде БТА.

На видеоконферентна предизборна среща Байдън беше запитан за расизма около пандемията от коронавирус, и по-конкретно за определението, дадено от Тръмп за заразата като "китайски вирус". В отговор демократическият кандидат отправи остра критика към Тръмп и "разпространяването на расизъм" от негова страна.

"Начинът, по който той се отнася с хората въз основата на цвета на кожата им, националния им произход, откъде идват, е абсолютно отвращаващ. Никой действащ президент не го е правил. Никога, никога, никога. Никой републикански президент не го е правил. Никой демократически президент. Имали сме расисти и те са съществували. Те са се опитвали да бъдат избрани за президент. Той е първият, който беше избран", каза Байдън.

В отговор на коментарите на Байдън Тръмп посочи усилията на правителството си в реформирането на криминалното правораздаване, увеличаването на възможностите, както и ниската безработица сред малцинствата преди пандемията от коронавирус.

"Аз съм направил за черните американци повече от всеки, освен вероятно Ейбрахам Линкълн. Никой не е бил дори близко до това", заяви американският президент.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.