Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и т.н. Но друг, в случая премиерът Борисов, е давал огромни обществени поръчки на този Шиши, друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Не моето правителство. Така че който е имал вземане-даване с този кръг, сега ще си носи последствията."

Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти сутрешния брифинг на министър-председателя, на който той обяви, че кабинетът няма да подава оставка, посочвайки думи на обвиняемия Васил Божков, че половината от служебното правителство на Радев е било подредено от "Шиши" (излишно е да се уточнява кой носи този прякор).

"България се събужда, както виждате, българите са по улиците, скандират "Мутри вън!", заяви още Радев. Младите хора показали, че няма да търпят невежеството, наглостта и корупцията като изгонят мафията от властта и прокуратурата.

"Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото. Страхът от разкриването на чудовищните злоупотреби, от възмездието, от пресичането на изборните манипулации е разбираем, но е безвъзвратно закъснял", допълни.

По думите му главният прокурор не се ползва с уважението нито на съдиите, нито на адвокатите, нито на честните прокурори. Иван Гешев имал възможност да разкрие злоупотреби на властта и бранещите я олигарси, но вместо това бил избрал да ги брани, каза още Радев.

"Естественият изход е оставка. Никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да спасят тази оставка. 

Това изобщо не зависи от тях. Процесът е тръгнал. Искат, не искат", каза в заключение Радев.

Ключови думи

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Тоя дали си вярва наистина?
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

решетниковия

видя какво го чака- днес в Пловдив. Мощно освиркване и "Оставка". И той глуповато клима като мисирка...
 's picture

godo1952

Калин

Проф. Близнашки днес каза следното за президента Румен Радев :" "В никакъв случай властта не бива да попада в ръцете на един неуравновесен човек като президента Радев !" То сякаш няма и какво повече да се добави !
Борис Борисов's picture
Борис Борисов
Русонефил

Трите маймуни

Този на коя държава точно е президент? Не познава хората, които я управляват?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.