Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разговори между Васил Божков и лица, за които се твърди, че са журналистът и главен редактор на "Фрогнюз" Огнян Стефанов и депутатът от левицата Александър Паунов, публикува днес на сайта си спецпрокуратурата - като продължение на обявеното по-рано тази сутрин, че ще покаже как "обвиняеми си общуват с журналисти, политици, за да защитят заграбеното".

Обвинението твърди, че тук става въпрос за престъпления срещу Републиката - което, между другото, е една от опциите президентът да бъде "импийчнат".

Разговорите са водени през юни и юли тази година и са придобити чрез специални разузнавателни средства. В по-голямата си част са посветени на актуалната ситуация - антиправителствени протести, с които се иска оставката и на главния прокурор Иван Гешев.

От тях става ясно, че Божков опитва да организира "щаб на протеста", с който да бъде обединено разнородното множество от недоволни, които вече пети ден скандидат "Оставка" в триъгълника на властта, като за целта се обръща към депутата на БСП. "И после да видиме Румен Радев к'во правителство ше направи. Там трябва да се съветва."

 Имах от някои политици предложение да направа партия

Имах, имах от някои политици предложение да направа партия и да ги подкрепа. А пък да такова, да ме вкарат в Парламента. А моите, моите опорни точки утре аз ше ги дам, за политическо движение...

Това казва Васил Божков в разговор с - предполага се - Огнян Стефанов. Журналистът пък коментира и Румен Радев - че го предупреждавал за секретаря му по правни въпроси, сега обвиняем Пламен Узунов.

А Божков добавя:

В първото му правителство бяха повече от половината хора на Шиши (ясно е кой е наричан така "неглижиращо", б.р.).

Публикуваните разговори с журналиста са два и звучат като приятелски разговори. В първия (от 10 юни) се обсъжда промяна в Конституцията и в Закона за съдебната власт в контекста на хипотетично "спечелване на властта":

"Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мо'е да му орежем правомощията, без да променяме Конституцията. Като го напра'име фигурант като президента, точно к'во ше ни вреди Гешев...", заявява Божков.

И допълва, че за разлика от бившия банкер и обвиняем Цветан Василев "аз съм си боец".

Сега протест, протест до дупка

Вторият разговор със Стефанов е от месец по-късно - 12 юли. Там се обсъждат опорните точки на обявения преди около месец от Божков политически проект в контекста на започналите вече протести. "Точка първа - прочистване на хунтата от властта. Точка втора - създаване на нещо различно и ново" - заявява Божков.

И посочва още:

"Сега протест, протест до дупка и го мачкаме Бойко. Виж го вчера - плачеше, оправдаваше се, лъже, подсказват му лъжите. Давам ти материали к'во да пишеш. Моли се. Иска от работодателите помощ."

"Така че с’а трябва докрай! Бойко, Гешев. Нали "Бойко" - имам предвид цялото им правителство и Гешев.

И после да видиме Румен Радев к'во правителство ше направи. Там трябва да се съветва."

Тук идва и репликата за "половината хора на Шиши" в предходния служебен кабинет на Румен Радев.

Нема леви, нема десни, всички сме бесни

Разговорът с депутата Александър Паунов е от 10 юли. Това е и нощта, в която на протестите се стигна до сблъсъци с полицията, след като в тях видимо бяха внедрени и провокатори. Протестите са основната тема, по която двамата разговарят.

Общото впечатление е, че Божков организира участници в протеста и иска направо да направи "щаб", който да го поведе, с помощта на народния представител. Развива се следният диалог:

Божков: И виж к'во направиха днеска. Всеки иска да го яхне. Едни ги викат (не се разбира), други - с такова.

Мъж: Да, да.

Божков: Ако не им бях налял десет-петнайсет хиляди...

Мъж: Да.

Божков: ...Протестът ше се сведе до, до две хиляди и разни политици да минат, да ги поздрават, да (не се разбира) до тях и т'ва е.

(...) Добре. Правиме Щаб на протеста.

Паунов съветва митингуващите да отидат пред Министерския съвет, защото в парламента "много рано приключваме", като се споменава, че в конкретния ден министърът на финансите Владислав Горанов нямало да присъства на петъчния парламентарен контрол (Горанов търпи редица обвинения от страна на Божков, б.р.).

Мъж: Нема леви, нема десни тука, става дума за спасяване на България. За т'ва става дума. От, ъ-ъ, тия кръвопийци. Ами, ше поддържаме връзка тогава.

Божков: Не, т'ва е добър, по-добър слоган да кача в туитър и във фейсбук. Нема леви, нема десни, всички сме бесни", обсъждат се и слогани на протеста.

13 свидетели в Ню Йорк

От публикуваните разговори днес има и един много любопитен, той е между Божков и "лице, което до момента е с неустановена самоличност". Проведен е на 9 юли тази година и е доста неясен по своята същност.

В него неизвестният и Божков говорят за някакъв материал, който трябва да се изпрати на имейла на неизвестния. По-интересна е втората част, в която същият обяснява на Божков, че през септември или октомври трябва да води тринайсет свидетели в Ню Йорк. Чакал само съдията да му даде дата. Темата продължи с питане - може ли Божков да осигури около 30 хиляди долара, които да покрият разхода по пътуването - "за адвокатката, коят' ми води делото, тя има къща. Ще й наема къщата." Бизнесменът се изкашля, а отговорът му остава неясен, защото записът прекъсва.

Така този разговор е очевидно най-голямата енигма не само за публиката, но и за самата прокуратура. До момента единствената информация, която може да бъде свързана с Ню Йорк и свидетели, е тази за заведеното в САЩ дело по т.нар. закон РИКО срещу няколко български фирми и физически лица - Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, мажоритани собственици в ПИБ, депутата Делян Пеевски, квестора на КТБ Станислав Лютов. Сред ответниците са също БНБ, руската банка ВТБ и няколко фирми, свързани с Пеевски, показа преди време разследване на "Биволъ".

Законът РИКО преследва лица и организации, използващи средства, придобити чрез рекет и корупционни действия.

От изнесените до момента разговори обаче не може да се заключи категорично, че става дума за това дело и за комуникация, свързана с него.

"Доказателствата" ви можехте да ги прочетете тук или да ги чуете в интервю

Буквално няколко минути след като прокуратурата пусна записите, реакция дойде от главния герой в тях - обвиняемия Васил Божков. В своя личен профил в социалната мрежа фейсбук той иронизира "разтърсващите доказалтелства" и приканва прокуратурата да му подготвят и 19-ото обвинение (б.р. - към момента той има 18 такива). В четири кратки изречения той обяснява, че винаги е подкрепял протестите и че това е било видно от активността му в социалните мрежи и интервюта.

Ето какво написа той:

Чакаме отговори от президента Радев

Малко по-рано през деня, преди публикуването на разговорите, говорителката на главния прокурор Сийка Милева обяви, че Специализираната прокуратура започва дело по Глава първа от НК.

С дълго и емоционално изявление за "милионите и дори милиардите, откраднати от българските граждани", споменаване поименно на обвиняемите Васил Божков и Цветан Василев и влиянието им, тя заяви:

Сега ще бъде публикувано съобщение на СП за образувано разследване по Глава първа от НК на Република България – ще си отговорите на въпроса преплитат ли се интереси на лица с власт, пари и политическо влияние.

И още:

Всеки български гражданин има право да знае как обвиняемият Васил Божков и Цветан Василев си партнират с "честни" политици и "свободни" -  отново в кавички - журналисти.

Едва ли обаче има съмнение кой ще е главният обект на разследването по главата за държавна измяна - още повече че това е опция на президента да му бъде свален абсолютният имунитет. 

Чакаме отговори от президента Радев, каза още Милева.

Още през януари - в самото начало на 7-годишния си мандат, Иван Гешев отправи безпрецедентно питане да КС - кога може да се импийчне президентът, докъде стигат границите на понятието "измяна" и пр. Досега решение не е известно да е произнесено.

Ето и диалозите, които прокуратурата публикува:

На 10 юни 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което са налице данни от справка на ДАНС, че е Огнян Стефанов:

 

 

Божков: Ало.
Мъж: Господин Божков, здравей!
Божков: Здрасти. Как си?
Мъж: Сега, аз се обаждам малко късно, но си бех изключил звука и не съм чул. Извинявам се за което.
Божков: А нищо. Няма никакъв проблем. По всяко време може да звъниш.
Мъж: Да. Е, как съм?
Божков: Прочетох ти анализа...
Божков: Да. Имах, имах от някои политици предложение да направа партия и да ги подкрепа. А пък да такова, да ме вкарат в парламента. А моите, моите опорни точки утре аз ше ги дам, за политическо движение...
Мъж: Хъ. Абе, и Конституцията плаче за промяна. И, а.
Божков: Абе, няма да събереме сто и осемдесе депутата. Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мо'е да му орежем правомощията, без да променяме Конституцията.
Мъж: Да. Те.
Божков: Нали тя казва мандата какъв е и колко е, ама точно кви правомощия има са описани в Закона за съдебната система. Там мо'е го променим без Конституция.
Мъж: Да.
Божков: Като го напра'име фигурант като президента, точно кво ше ни вреди Гешев...
Мъж: Да…
Божков: Но моята тактика е, ти го казвам ей така, щото те чувствам близък, е първо да бутна Влади и т’ва. Един по едни. Виж, че аз не, не обръщам внимание на никой друг. Удрям само по Влади и по Бойко. Другите не ме интересуват, колкото и да се опитват да ми раз-раздвоят вниманието.
Мъж: Да...
Мъж: Абе, и Цецо Василев го удариха тежко, но, а.
Божков: Ами. Цецо Василев беше като детска играчка в сравнение с мен. Ти си нямаш на представа какво беше удара върху мен.
Мъж: Той няма тази, фъ, как да кажа, а. Той има познанията, но няма, м, няма амбицията, няма остротата. А без острота не може да се проведе тая битка и война.
Божков: Не бе. Аз шати кажа. Цецо ми е приятел. Но Цецо е чиновник.
Мъж: Да.
Божков: Цецо не е боец, разбираш ли?
Мъж: Академичен човек, да.
Божков: Да. А аз не съм. Аз съм си боец.
Мъж: Ха-ха.
Божков: Докато не ме оборат, ше се бия. Мисля, че...
Мъж: Ами.
Божков: ...нещата вървят към, към аз да ги умора, така че.
Мъж: Ха-ха. А.

На 9 юли 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, което за момента е с неустановена самоличност:

 

 

Мъж: Мога ли да ви я изпратя и ако е, може, да ми кажете къде да изпратя няк'ъв, на, на когото и да е, няк'ъв имейл. На ваш адвокат ли, без значение. За мен няма ник'во значение.
Божков: Ми, на моя имейл, на моя имейл пратете... (не се разбира).
Мъж: Ми, тря'а да ми го пратите на есемес, аз ша подготвя на.
Божков: Ей сега ша го. Тук, тука ше го пратя, на „Сигнал"-а.
Мъж: Да. Окей.
Божков: Сега ша го напиша.
Мъж: Втория ми въпрос е...
Божков: Окей.
Мъж: Пак, пак директно ви питам, то е много директен въпрос, аз така съм устроен като човек. Тринайсет свидетели тря'а да, да водя, сигурно септември или октомври във, ъ-ъ, кажете го, във Ню Йорк. Чакам съдията да ми даде дата.
Божков: Да.
Мъж: Не съм сигурен, защото...
Божков: Мхм.
Мъж: ...според всички мои справки аз ше им наема там във, ъ-ъ, има едно малко градче на една моя позната. Адвокатката, коят' ми води делото, тя има къща. Ше й наема къщата. Нооо, ъ, ше бъде със огромен разход. Питам ви директно, около трийсет хиляди долара, мога ли да разчитам на подкрепа.
Божков: Кхъ... 

На 10 юли 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което според справка на ДАНС има вероятност да е Александър Паунов:

 

 

Мъж: Да.
Божков: Здрасти, Сашо. Снощи ти звънях, ама не се чухме.
Мъж: Ами, не съм те чул, щото гледах тоя мач и съм фърлил телефона във спалнята.
Божков: А.
Мъж: Аз бех във хола и съм, не съм те чул.
Божков: Кво ше кажеш за протеста? Но въпросът ми е друг. Тоя сега, тоя лумпен Влади ше дойде или писмено ше отговаря?
Мъж: Ами, мисля, че ще отговори писмено. Ъ.
Божков: Да, значи да не пращам, да не пращам десетина хиляди души пред парламента?
Мъж: Не, не, не, не, не. Аз ще ти кажа защо. Значи той...
Божков: (Не се разбира) затова ти звъня.
Мъж: до, днеска десети, а, десети трябва да даде писмено. Щото аз гледам парламентарния контрол още вчера (не се разбира).
Божков: Да, бе и аз четох какво пише и няма да дойде.
Мъж: Н', няма. Не, той го няма просто, нали. На базата на т'ва, което той ше даде днеска във писмен вид, ние тогава вече ше напра'им питания да продължим на т'ва. Така че няма смисъл. Няма смисъл днеска. Не, той, според мен, трябва да продължат, а, протестите. Трябва да продължат протестите.
Божков: Да, бе, ше продължат. Даже сега създаваме Щаб на протеста малко да ги обедина, че, нали (не се разбира) шик'ви лумпени.
Мъж: Да.
Божков: И виж к"во направиха днеска. Всеки иска да го яхне. Едни ги викат (не се разбира), други с такова.
Мъж: Да, да.
Божков: Ако не им бях налял десет-петнайсет хиляди...
Мъж: Да.
Божков: ...протеста ше се сведе до, до две хиляди и разни политици да минат, да ги поздрават, да (не се разбира) до тях и т'ва е.
Мъж: Така е. Така е, така е. А, обаче виж к'во. А, според мен, а, те и да дойдат, ние тука много рано, ъ-ъ, приключваме и, и парламента ше епразен. По-хубаво да отидат пред, а, а, мини', ти ги...
Божков: Аз, аз, аз щях да ти ги пратя. След половин час щяха да почнат да се (не се разбира).
Мъж: Да, да. Няма го, няма го.
Божков: Ако го няма Влади, няма смисъл.
Мъж: Няма, няма смисъл.
Божков: Да.
Мъж: По-хубаво, ъ, т'ва да стане пред Министерския съвет. Пред Министерски съвет.
Божков: Ми, той Бойко постъпи педерастки също, ама.
Мъж: Да, затова. Не.
Божков: (Не се разбира) пресконференцията, каза, че ше дава пресконференция. Добре. Правиме Щаб на протеста.
Мъж: Така е. Така е.
Божков: ...к'вито и да е.
Мъж: Нема леви, нема десни тука, става дума за спасяване на България. За т'ва става дума. От, ъ-ъ, тия кръвопийци. Ами, ше поддържаме връзка тогава.
Божков: Не, т'ва е добър по', добър слоган да кача във туитър и във фейсбук. Нема леви, нема десни, всички сме бесни.
Мъж: Да, да. Да. Така. Ха-ха. Ами, добре, ше поддържаме контакти и ше координираме нещата да ти кажа.
Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.
Мъж: Нали? Е т'ва е.
Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.
Мъж: Е, тря'а все пак да се координират нещата.
Божков: Реакцията се вижда до петнайсет-двайсет минути, половин час, тълпата почва да реагира.
Мъж: Така е, така е. Обаче все пак реагира. Реагира малко със закъснение, защото имааа загуба на енергия по трасето.
Божков: Да, естествено.
Мъж: Т'ва го има и във електротехниката.
Божков: Докато се получи информа', докато се разпространи навсякъде. Един протестира...
Мъж: Така е.
Божков: Мхм.
Мъж: А ако имаш ти още нещо да пуснеш, да хвърлиш малко бензин в огъня.
Божков: Е-е, сега насъсквам.
Мъж: Помисли. Помисли.
Божков: Насъсквам хората, те ше извадят и ше пуснат.
Мъж: Мхм. Ами.
Божков: Вече няма смисъл. Ce'a тря'а да имам координация и..
Мъж: Добре.
Божков: ...координирани действия.
Мъж: Добре. Е, ми, квото можеш, ти ше действаш оттам, ние оттук.
Божков: Еми, малко съм дистанционно далеч, така че разчитам на хора като тебе.
Мъж: Е, ми, добре. Ти знаеш, че, ъ, на мен винаги мо'е се разчита. Познаваме се отдавна и знаеш, че съм твърдо, твърдо зад теб.
Божков: Аз съм сигурен, че е твърдо и че ти се удава също съм сигурен.
Мъж: Ха-ха-ха.

На 12 юли 2020 г. (неделя) обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което са налице данни от справка на ДАНС, че е Огнян Стефанов:

 

 

Божков: Ало.
Мъж: Ало.
Божков: Здрасти.
Мъж: Здравей, господин Божков.
Божков: Абе, реших да ти звънна, че ти изпращам няколко пъти съобщения няк'ви като пишеш. И те падат, падат, не могат да преминат. И аз не знам защо.
Мъж: Така ли?
Божков: Викам, чай да ти звънна, да, да ти звънна. Ама, нищо конкретно. Е, така, да те чуя.
Мъж: Да, бе. Да, бе. Да, бе. Да, бе, да.
Божков: Иначе виждаш, че пропроекта върви по план.
Мъж: Ами.
Божков: Точка първа - прочистване на хунтата от властта. Точка втора - създаване на нещо различно и ново.
Мъж: Ъъъъъ, следим, даже и аз, ша ти кажа, че очакванията са, са много големи да…
Божков: Да.
Мъж: ...да се появи, да са появат още неща.
Божков: Не. Няма смисъл вече. Аз какво да даваме. Само разсейваме протеста.
Мъж: Да.
Божков: Сега протест, протест до дупка и го мачкаме Бойко. Виж го вчера плачеше, оправдаваше се, лъже, подсказват му лъжите. Давам ти материали к'во да пишеш. Моли се. Иска от работодателите помощ.
Мъж: Да, да, да. Разбира се.
Божков: Така че с’а трябва докрай! Бойко, Гешев. Нали Бойко имам предвид цялото им правителство и Гешев.
Мъж: Да, да.
Божков: И после да видиме Румен Радев к"во правителство ше направи. Там трябва да се съветва.
Мъж: Еми, аз, междупрочем, бех му, бех му казал некои неща за когато прави, а...
Божков: В предишното му правителство беше (не се разбира).
Мъж: ...за вътрешен министър тоя Пламен, Пламен.
Божков: Узунов.
Мъж: Узунов. Аз му бех казал чий човек е.
Божков: Ама в първото му правителство бяха повече от половината хора на Шиши, така че сега трябва.
Мъж: Е, то т'ва имам предви. И му го казах директно. Ама - що така? Ами така. Ха-ха. Как защо?
Божков: Ама, виж, че, че той не си държи на хората въобще. Той ги гори един след друг.
Мъж: Ми, толкова му е, стига.
Божков: Не, имам предвид не президента, Шиши.
Божков; И борбата продължава докрай. Няма спиране. Днеска са пак на улицата.

Огнян Стефанов: Помня разговорите с Божков, в тях няма нищо укоримо

"Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо?" Това беше реакцията пред БНР на журналиста Огнян Стефанов, който според прокуратурата е един от записаните да водят разговори с Васил Божков.

"Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив", каза Стефанов.

Той беше категоричен, че не е близък с президента Румен Радев, а е имал само три срещи с него.

"Имал съм поне 30 срещи с премиера Бойко Борисов, защо прокуратурата не ги извади", попита реторично журналистът и изрази учудване защо няма досъдебно производство и срещу Борисов, по което да бъдат приложени СРС.

Стефанов твърди, че не знае дали има протестиращи, които са организирани от бизнесмена Божков, отрече и самият той да има отношение към нещо подобно.

"Нямам никаква роля в това. Не мога да отговарям за него. Не го познавам този човек. Носители на промяната са протестиращите, те са моите хора, те са на площада, Божков не е моят човек. Не смятам, че той може да е носител на промяната", каза още той.

Стефанов добави, че в работата си е разговарял с много хора - министри, прокурори, но това не означава, че приема тяхното мнение.

Коментари

боже, боже...

Тия "разговори" са толкова очевиден фалшификат на Каскета, че никой с две капки мозък няма да им се върже. Въпросът е, какво правим с прокуратура, която фабрикува фалшификати по поръчка?

Да си знаете.

Ето и едно близко до ума нещо. Когато подслушваш и имаш данни за престъпление - не бързаш още същия ден да ги пускаш по медиите, а чакаш нещо да се случи за да арестуваш който трябва на местопрестъплението (ако в случая изобщо може да има престъпление) Все пак и ББ плати на селяните и ромите които събра в София с рейсове. Друга тема за размисъл е как лице не ползващо мобилен оператор от Бг е подслушвано... едва ли са го хванали защото подслушват всички от БСП ежедневно нали така :) А дори да влезем във фантастиката и да предположим, че прокуратурата може и подслушва всички от БСП ежедневно, то това е престъпление
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

ха ха ха

целта на мероприятието,особено последния разговор, е една- протестите са организирани от Божков и БСП. Ех, Гешев, ех милиционерска главО. Много плоско. Ти да не мислиш, че хората не знаят, че следите разговорите на Божков (имате ли разрешение от съдията) или не следите фейса му и не си правят сметка какво говорят и какво пишат. Да приемем, че тези разговори са истински с малко допълнителна редакция в частта за протестите с цел дискретитация и сплрашване. Е, и? Къде е престъплението с-у Републиката? Ти да не си чел Наказателния закон на СССР от преди 1956 г.? Май него си чел. Да не спиш и да не си видял, че сме 2020 г. Борисов този човек ще ти докара още неволи бели! Махни го!

...

После ще се чудим защо сме на 111 място по свобода на словото. Колко от журналистите са платени?

Стига приказки!

Червеният лайномет РРадев вдигна юмрук "Венсеремос" и обяви началото на гражданската война! Какво се мотате с байрячета по улиците? Правете барикади, мятайте камъни, палете магазини..... та РРадев с будни общественици като Минеков, Бабикян, Бойкиев да пратят писмо на Путин, да прати 10-тина хиляди зелени човечета да утвърдят "демокрацията"!

Тоя па

Къде я виждаш тази гражданска война? Аз на протеста видях само семейства с деца и интелигентно изглеждащи младежи като мен.
 's picture

godo1952

Калин

Селянинът с дрона,Бойкикевци,Бабикяновци, Минековци заедно с Божков и комунягите, правят революция за сваляне на правителството. Лъснаха им червените задници на всички, голям зор ще видят с този Гешев, голям зор до пълно насиране.

В очакване на годо

Уважаеми, революция и протести са различни неща. С революция се сменя общественият строй, а с протести може да се иска смяна на правителство, но самата смяна не зависи от протестиращите. Румънците направиха революция на Коледа, 1989г, а нашите комуняги сами се свалиха. Не ти ли прави впечатление, че за нещо, което със сигурност е престъпление (защото организирането на протести не е) - даването на подкуп в изключително големи размери, прокуратурата не повдига обвинение, даже и разследване не предприема.
 's picture

Питащият

Мътна вода ,много рибари

Мътна вода много рибари . Помня как бяха изтървали рибата от един рибарник в дерето и цялото село със щайги ловеше . Не само Божков опитва да се възползва , но и който се сетите . Проблемът е ,че няма правова държава и Гешев е страна в бъркотията и също лови риба в мътна вода . Знаете за кого . Но всичко това не променя факта че Борисов е Мутра . Ако Черепа е Мутра, която си е плащала и плаща на политици и журналисти , това не прави Борисов вода ненапита , нито Пеевски , нито Гешев ангели небесни , спасители . Вътрешният конфликт в олигархичната глутница е за власт и пари , а конфликта между гражданите и властта е за ценности и справедливост .
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

И какво излиза? Че всичките

И какво излиза? Че всичките протестиращи се водят като овце един с;ед друг чрез Фейс боклук от Божков! Нормално, това в някаква степен е и смисълът на "социалните мрежи" - отдалечено управление и контрол върху поддаващите се на манипулация.

Преди 4 дена написах:

Стадото върви натам, накъдето го карат "овчарите"! Днес получих доказателството! Доволен!
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Черепа го навърви 4 ката на файтона

Не бе, умнокрасавците нямат нищо общо с Божков. Само му вярват. Поне до вчера. Днес вече не вярват, отнюдь! Ех, мамини гугутки! Гъза със рози накичи, засраното да не личи-ииии!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.