Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев и министрите на правосъдието и на вътрешните работи - Младен Маринов и Данаил Кирилов са гавазите на Делян Пеевски. Те са и негови адвокати и подчинени. 

Това заяви в студиото на бТВ съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов, ден след "масовото плажуване" на ивицата край т.нар. летен сарай на Ахмед Доган. Иванов призова за незабавната им оставка - както и за тази на цялото правителство и анонсира протести, организирани от ДБ, докато това не стане.

Както е известно, вчера хиляди се събраха в парк "Росенец" с единствената цел - да достигнат до плажа до резиденцията, за да покажат, че никой не може да си присвоява държавна територия - в случая - почетният председател на ДПС. За демонстрацацията, която събра хиляди, бе надлежно уведомена общината в Бургас, както и МВР. Още от предната вечер обаче активисти на ДПС бяха извозвани с автобуси към резиденцията и така в деня на "масовото плажуване" се оказа, че на място е струпана многохилядна жива сила - да брани имението на Доган. В резултат МВР спря законния протест, въпреки призивите на кмета на Бургас Димитър Николов хората да бъдат допуснати до ивицата. Силите на реда допуснаха и двете групи да се струпат на отстояние 50-ина метра, което създаде предпоставки за сблъсъци. След блокади, физически сблъсъци с полицията, телефонни обаждания - плажуващите бяха отведени по алтернативен път до брега - без да се срещат с активистите на ДПС.

"Тези действия на полицията бяха абсолютно излишни - имаше път, по който да се стигне без да се влезе в сблъсък с хората от ДПС", посочи днес Христо Иванов. И допълни: "Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява поне МВР. Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законен протест. Ние видяхме, че ГЕРБ не управлява това министерство."

По думите му става въпрос за "целенасочен план на Делян Пеевски" - да се допуснат двете групи хора на едно и също място, за да се "предизвика поредното етническо противопоставяне".

Иванов разказа за интересен епизод - как насред демонстрацията, когато напрежението с недопускането на "плажуващите" ескалира, премиерът Бойко Борисов е звъннал, за да поиска оставката на местното ръководство на МВР, но титулярът Младен Маринов отказал. 

"Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално!", призова Иванов. И изброи: министърът бил човек, който не се подчинява на собствената си партия, служи на ДПС, а полицията бие невинни младежи по протестите.

Иванов коментира и фейсбук поста на страницата на правосъдния министър Кирилов, в който той иронизира акцията по "плажуването", определя съпредседателя на ДП като "СпонджБоп Квадратните гащи" и пр.:

"Правосъдният министър става институционален адвокат на интересите на ДПС и Ахмед Доган. Това означава, че правителството е затънало до гуша в интересите на Пеевски, до гуша. Гешев - също. Главният прокурор, правосъдният министър, вътрешният министър - това всичкото са гавазите на Пеевски. Адвокати и подчинени на Пеевски и Доган - очаквам оставка."

А конкретно по адрес на обвинител номер едно Иванов посочи:

"Поведението на тази мутра, която инсталираха за главен прокурор, който не се държи като главен прокурор, а като гавазин на Пеевски, дестабилизира държавата."

Тези думи бяха в отговор на въпрос дали предсрочни избори няма да дестабилизират държавата.

Самият Борисов късно снощи, насред протестите на Ларгото, излезе с видеообръщение, в което посочи, че няма намерение да подава оставка. И пак видя съглашателство на всички срещу ГЕРБ - на ДБ, президентът Румен Радев, ДПС.

"Някакви конспиративни теории, това означава, че този човек губи връзка с реалността. ГЕРБ трябва да мине през избори", заяви по повода лидерът на "Да, България".

Иванов разказа как вчера Борисов му се обадил и с обещанието да му предостави всички документи за "Лукойл" и за пристанище "Росенец" - заради разследване на ДБ отказва ли се България от своя митнически суверенитет.

В студиото бе и активистът Ивайло Мирчев. Двамата с Иванов дадоха заявка, че ДБ ще инициира серия от протести. 

"И няма да спрем докато това правителство не подаде оставка. Време е за избори", обявиха.

Ключови думи

Коментари

 's picture

:)

Всички констатации

на Христо Иванов са верни. Но и един въпрос: този човек не само губи връзка с действителността, а той и Доган може да са уговаряли за и против гражданска война и етнически сблъсъци, за да спасят мафиотската завера. Ако е така, а?
 's picture

:)

Имам предвид

Мутрата и доган бе

....

Време е за ново раздаване на картите и разпределяне на порциите. Повече не може да се чака. Новата генерация оправящи загрявят по тъч линията. А че реформи и промени в статуквото са нужни, но са важни стъпките и личностите. Иначе след известно време отново ще имаме сходен цикъл от протести.
 's picture

Petyo9

Ще си позволя

да отбележа Верний Читателю, че именно заради това, че гласуваме за личности се гърчим повече от 30 г. в криволиците на прехода. Вместо да гласуваме за политики (без оглед на това кой ги провежда), ние поставяме на преден план личността. Затова сме на този хал! Аз например ще гласувам за тази политическа сила която: 1. Обещае да раздели наново властите (законодателна, изпълнителна и съдебна) и да разкъса всички порочни свързаности и зависимости. 2. Обещае да възстанови върховенството на правото и закона. 3. Да възстанови свободата на медиите. 4. Да гарантира частната собственост - свещена и неприкосновена. 5. Да гарантира всички човешки права и свободи. 6. Да организира работата на ВСИЧКИ държавни институции в услуга на българския гражданин и на българската държава. Без оглед кой от коя партия е или от кой етнос. Мога да изброявам в този дух и още но вярвам в твоята интелигентност и че си разбрал за какво намеквам. Няма значение кой провежда тези политики. Има значение дали ще посочи пътя по който да стигне до изпълнението на тези обещания - така ще изгради допълнително доверие. Личността има значение дотолкова доколкото е компрометирана - излишно е да казвам, че не бих никога повярвал на Васил Божков на "искреното" му желание за съдебна реформа и възстановяване на върховенството на правото. Излишно е да казвам, че никога не бих повярвал на Бойко Борисов ако обещае да разкъса порочните зависимости - нали той самият ги е градил три поредни мандата. Излишно е да казвам, че не бих повярвал на никой от БСП - поне не и докато не се отрекат партията-майка със стогодишна история, докато смирено не помолят за прошка целокупния български народ и докато не заклеймят комунизма и тоталитарното ни минало и се разграничат от тях.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Въпрос

А дали ще има последствия за полицаите които зверски пребиха повален младеж зад колоните. Станахме за резил пред света.
Мартин Иванов's picture
Мартин Иванов
Мартин Иванов

прав е

Това правителство просто се изчерпа, но кой ще се нагърби с отговорността да управлява в тази ситуация и в тежката зима, която идва?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.