Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Психологията вече е детронирана, след като дълги години беше най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Мястото й зае специалността "Правот". Причината - заради COVID-19 тази година за юридическата специалност се кандидатстваше не с изпити, а с оценките от матурите, съобщи БНТ.

Трето място заема "Софтуерно инженерство", след това са подредени "Графичен дизайн", "Право" - задочна форма, и "Предучилищна и начална училищна педагогика" - задочна форма.

Над 10 и 600 кандидати са подали документи за Алма матер. Те са повече от кандидатите през миналата година. Приети на първо класиране са близо 5 700 души.

Класираните могат или да се запишат, или да потвърдят участие във второто класиране. Заради кризата с коронавируса записването ще става по график за отделните факултети.

Второто класиране ще бъде обявено на 14 юли, а третото на 21 юли.

УНСС запълни всички планови места от държавната поръчка на първо класиране. Най - предпочитано тук е направлението "Икономика и бизнес", следват "Икономика на инфраструктурата" и "Финанси, счетоводство и контрол". Второто класиране ще бъде обявено на 14 юли.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.