Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "Да, България", част от "Демократична България" - Христо Иванов, заедно с общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и активиста Ивайло Мирчев направиха опит да акостират с лодка на плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при "Росенец".

Както е известно, достъпът до нея отдавна е прекъснат, а на пътя има бариера. Тримата обаче бяха посрещати от въоръжени охранители, които ги избутаха отново в морето. Ситуацията се излъчваше на живо във фейсбук.

"Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място", заяви Христо Иванов, обръщайки се към петимата гардове.

Те отказаха да се легитимират, независимо че бяха попитани дали са служители на НСО. И по думите им тримата са влезли в "частна собственост". "Откъде знаете, че сме от НСО?!", попита един от гардовете малко преди спречкването. След малко към тях се присъединиха и представители на полицията, като събраха личните карти само на дебаркиралите Иванов и компания.

"Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова, и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това", каза още Христо Иванов. 

И продължи:

"Искаме да попитаме българските власти дали ще продължат да си затварят очите. Искаме да попитаме президента защо НСО продължава да е тук и отказва да се легитимира, защото те знаят, че нямат обяснение какво правят тук."

"Нямате право да снимате. Не ми създавайте проблеми, г-н Иванов", обърна се пак един от охранителите към съпредседателя на ДБ. Гардовете заплашиха и да спукат лодката на "нашествениците". Иванов на свой ред постави въпроса на вниманието на президента Румен Радев, под чиято шапка е НСО. И обяви, че ще подаде жалба и срещу представителите на МВР.

"Това парче бряг е публична държавна собственост" - настояваше Иванов, но нито полицията, нито гардовете ги допуснаха по-далеч от каменния бряг, на който акостираха. Иванов обаче заби българският трибагреник, за да покаже, че отцепените терени са на всички граждани. 

На финала на излъчването Иванов обяви, че случващото е илюстрация за "сарайския плен на българската държавност". "Идват избори, вие сте на ход", призова.

Преди седмица от ДБ сезираха кмета на Бургас Димитър Николов и обжалваха решение на общинския съвет в Бургас, с което и пътят до имота бе даден на фирмата, построила "летния сарай". Същият този път стана повод за скандал на заседанието на общинския съвет в края на април. Поводът - кметът Николов предлага да се включи като извънредна точка в дневния ред промяна на Подробния устройствен план (ПУП) в парк "Росенец", с който на практика пътят се деактува от общинска собственост в частна. И по-точно - дава се под формата на замяна на "Хермес Солар" - близкото до Доган дружество, собственик на резиденцията, а отскоро и концесионер на плажа до сарая.

Мотивите на кмета да иска тази спешна промяна, която не е разгледана по каналния ред в комисиите на местния парламент, са изтичащите крайни срокове за европейско финансиране за изграждане на пречиствателна станция и канализация в района, който ще включва и рибарското селище Ченгене скеля, намиращо се на повече от два километра от района. Отделно от "Лукойл" са поискали с писмо да се разреши преструктуриране на терени на компанията, които попадат в плана за управление, за да се разши нефтената база с охранителна зона.

Любопитно е гласуването на тази точка. При първото гласуване вота си упражняват 45 съветници. А при второто, въпреки че се повтаря процедурата с мотива, че някои не са могли да упражнят правото си на глас, са дори по-малко - 44. За времето между двете гласувания съветниците от БСП и "България на гражданите" са променили мнението си.

Казусът отиде при областния управител Вълчо Чолаков, сезиран от опониращите местни парламентаристи, но той постановява, че гласуването за пътя към "Доган сарай" е законно, процедурата е спазена.

В публичните си изявления Димитър Николов твърди, че инвеститорът на летните сараи на Доган е внесъл искане да осъществи ограничаване на достъпа до строителната площадка, за да се гарантира безопасността, мотивирайки се с продължаващите строителни дейности. Инвеститорът не е внесъл в общината искане за въвеждане в експлоатация на сградата. Общоизвестното обстоятелство е, че тя се ползва от близо пет години и се води административна сграда, а марината - поземлен имот. С други думи: твърди се, че сараите още са строителна площадка, а заграждането на пътя на практика предпазва гражданите от наранявания при преминаване през "опасния" терен. 

Проверките на районната и окръжната прокуратура по случая с преграждането на общинския път са завършили с откази за образуване на досъдебно производство.

След като си тръгнаха по вода от мястото на събитието, Иванов и компания обявиха, че се отправят към местната полиция, за да подадат сигнал за поведението на нелегитимиралите се мъже.

Ключови думи

Коментари

....

Интересно. Абордаж при морското имение на султана - Доган ефенди. Ще видим ефекта и последствията от това. Все пак си е дръзко решение.

Да, дръзко действие срещу

Да, дръзко действие срещу Падишаха на Булгаристан.
 's picture

cos

cos

Това има нужда от широка обществена подкрепа. Довечера има митинг от 6.30 в няколко града. Този път да излезем колкото се може повече, независимо от политическите си симпатии. Защото има неща, които са над тях.
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

ok

ЯСНО Е .ЧЕ ОТ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ - ТОЛКОВА.ЯСНО Е ,ЧЕ ОТ УТРЕ МИШЕНАТА Е НСО - РАЗБИВАМЕ Я..ПОСЛЕ?НИЩО.АЙ ДАНО НАЙ-ПОСЛЕ НЕКОЙ ДА СЕ УСЕТИ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПРОТЕСТ.АЗ ЩЕ ХОДЯ.ДАНО САМО ДА НЕ СИ ВИСЯ САМА ,КАТО ЛУКАНКА.

ашколсун, ефенди!

Ти от гавазите на Доган ли си?
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

айде бе

ХРИСТО ЛЮБОМИРОВ ИВАНОВ - БОЙКИКЕВ.МАЙКА МАРИЯ БОЙКИКЕВА - И днес Мария Бойкикева продължава да води активен партиен живот в квартален клуб на БСП в ж.к. „Гео Милев“. Съпартийците я определят като „двоен идеалист – комунист и набожен християнин.“Майка му Мария Бойкикева е родена през 1932 г. в Москва. Нейният баща Недялко Бойкикев е осъден в България заради организиране на изложбата „Белият терор в България“, която обикаля цяла Европа и за други подобни политически акции. Завършва в Ница правни науки. Емигрира в Германия, става един от основателите на Български студентски антифашистки съюз в Европа „Нарстуд“ в Берлин. След идването на власт на нацизма заминава като политически емигрант в Москва.
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

ОК

ОТ ДЕСНИТЕ - ТЕ ТОВА Е....
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

айде бе

ВИЕ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ И У ГЕРБ Е СЪЩОТО С ОНИЯ ПАЛЯЧО ОТ БАНКЯ НАЧЕЛО.БЛИЗО 50 ПРОЦЕНТА ОТ ГЕРБ Е ТАКА - ЗАЕДНО СЪС ЗНАМЕНОСЕЦА СПАС - ПОЕТА НА ПАРТИЯТА МАЙКА.ЗА ИНТЕЛИГЕНТНАТА КЪРДЖАЛИЙСКА ДАМА ,ДА НЕ ГОВОРИМ.ЗА ЦЕЦКА ДАНГОВСКА-ЦАЧЕВА - ФИЛМЪТ Е СЪЩИЯ ,А ИМЕННО НА "ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР".ТЕ СА СИ ГО КАЗАЛИ.САМО НИЕ СМЕ ЗА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР ,ЧЕ ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ.
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

...ТА ТАКА...

НА ПИКЛЬОВЦИТЕ ,ДЕТО САМО ЗНАЯТ ДА СЛАГАТ МИНУСЧЕТА ,НЕКА ИМ Е ЯСНО ,ЧЕ НЕ СМЕ В УЧИЛИЩЕ И ОЦЕНКИТЕ ИМ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ.ДА ПОЖИВЕЯТ МАЛКО И НАЙ-ВЕЧЕ ДА ПРОЧЕТАТ НЕЩО ДРУГО ,ОСВЕН ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА ,И ТОГАВА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С МИНУСЧЕТА.ЗНАМ ,ЧЕ НЯКОИ МНОГО ГИ БОЛИ ,КАТО ИМ СЕ КАЗВАТ ФАКТИ И ИЗПАДАТ В КАТАТОНИЯ ,НО ТОВА Е ЖИВОТЕЦА - СЛОЖЕН Е ,КВО ДА СЕ ПРАВИ.
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

айде бе

МИЛИ МОЙ "МИНУСЧЕТА" ,ИЗБЕРЕТЕ СИ - ИСТИНАТА ИЛИ БЕДНИ ,ЩАСТЛИВИ И СЛЕПИ.ЛЪЖАТА Е КРАСАВИЦА ,А ИСТИНАТА ГРОЗНА И ОТРУДЕНА БАБИЧКА ,С ЛОШ ДЪХ И ЗЪЛ ПОГЛЕД.АКО САМО НА ЕДИН ОТ ВАС ТУКА ,НЕЩО МУ ЗАРАБОТИ В УМА СЛЕД ТЕЗИ НЕЩА -БЕРЕКЕТ ВЕРСИН.
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

айде бе

ЕДИНСТВЕНИЯТ ШАНС МИЛИ МОЙ "МИНУСЧЕТА" Е ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И ДА НЕ ЧАКАМЕ ВОДАЧ.АКО ГО ЧАКАМЕ ,ВСЕ ЩЕ НИ ГО ПОСОЧВАТ ,И ВСЕ ЩЕ БЪДЕ НЯКОЙ ОТ ТИЯ СЕГА...БРАТОВЧЕДА РАДИ ИЛИ НЕГОВ КЛОНИНГ...СТАНЕТЕ ОТ КОМПЮТРИТЕ И ТРЪГНЕТЕ. ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ И ВОЛЯ. АКО УТРЕ КОМЕНТАРИТЕ МИ НЕ СА ИЗТРИТИ ,А АКАУНТА СПРЯН ,ТОВА Е УСПЕХ - НЯКОЙ МЕ Е ЧУЛ....
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Како Димитринке, не се ли

Како Димитринке, не се ли усещаш, че с тези главни букви само показваш колко си неубедителна? Все едно да крещиш в ухото на някого и да чакаш да ти обърне внимание!

Абе Димитре!

Тези дето се представят с женски имена, обличат рокли и се гримират се наричат травестити. Та ти травестит такъв поради что се срамиш да си признаеш!?
Нощен Страж's picture
Нощен Страж
нощен страж

Три неща!

1. Това е очевидна политическа акция на Бойкикев. Да вдигне малко шум около партийката си. 2. Бойкикев не е наясно, че никой не може да бъде заснеман без негово съгласие, още повече при изрично изразено несъгласие. 3. Гардовете се държаха дори меко при толкова досадното желание на Бойкикев да влезе в охраняван имот. Можете да почнете с минусите!

++++

Един от малкото разумни коментари днес по темата!

Възможно най-тъпия коментар!

Какво значи "охраняван имот"? Чий имот? Редно е охранителят първо да се представи и едва тогава да се разпорежда. Всички наркобосове са имали "охраняван имот". Акцията е гражданска, защото става дума за българска територия, на която никой няма право да изблъсква български граждани, без дори да се легитимира.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Дълбокоумажаеми г-н Христо Иванов,

каквото и да пишат за рода Ви, Вие сте Христо Иванов, големият мъж, големият възрожденец от новите възрожденци. А понеже путки.. няма какво да кажат, започмват да защитават Доган, ярък антибългарист, страхопъзлю, който сам не смее да седне някъде и да изпие една бира. Защо народе не защитаваш възрожденеца, патриота, а лалугера от сараите. След имотите, той вече не е само руски шпионин, но и малък падишах. Той народе и въртящите се около него ще са лисвидаторите на България
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Дребни ченгеджийски номера за

Дребни ченгеджийски номера за напомняне, че ги има
dimitrina ivanova's picture
dimitrina ivanova
dimitrina

браво

КОГАТО "МИНУСИТЕ' СТАНЕМ МНОГО И ДИСКУСИЯТА СТАВА СМИСЛЕНА. ЗАБЕЛЯЗАХ ,ЧЕ СЛЕД КРАТКИТЕ БИОГРАФИЧНИ ДАННИ ЗА Х.БОЙКИКЕВ ,МИНУСИТЕ РЯЗКО НАМАЛЯХА.ТАКА ЧЕ , ШОПОВ НЯКОЙ ,ЖСЕ ПАК МИ Е ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ.НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ.ИЗЛЕЗТЕ НА ПРОТЕСТ БЕЗ НЯКОЙ ДА ВИ ВОДИ КАТО ОВЦИ ПО МЕГДАН. ВИЕ СТЕ ЛИЧНОСТИ ,ОСЪЗНАЙТЕ ГО.
 's picture

Rhapsody of fire

Не бъркай "обръщане на

Не бъркай "обръщане на внимание" с погнуса и отвращение.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Уважаеми "Боец", безсмслено е да се протестира

в София.Като ви видят, Борисов, ДАНС, Митю Гестапото, и сие, се кефят. Трябва да протестсирате не в София, а пред имотите на магнатите, независимо дали те са там. Както направи г-н Христо Иванов. Така децата и внуците ни ще узнават кои са магнатите и що е то магнат, кои са ликвидаторите на България. Следващият протест го направете пред имота на турчина Доган, руски шпионин, закоравял антибългарист. Идете пред имота, пеша, с коли, с лодки, с автобуси, както направи Копейкин, с флотилия дори, наемете я от Домусчиеви, с детски колички, с болните деца, защото той краде от свещенната земя на дедите ни, "узаконена" като частна собственост чрез заобикаляне на слабите ни закони, както направи и при Цанков камък. Ненавиждам насилието, не апелирам за насилие, а за мирен протест там, където му е местото. ,Доган, който заграбва българска зе
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Баси!

Бойкикев е задминал Борисов в ханша и убедително настига Каракачанов. Хитрите карикатуристи ще ни представят ли свиня-либерало на картинка?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.