Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Морският сарай на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, разположен край парк "Росенец" в близост до Созопол, е получил претендираната собственост върху вълнолом и яхтено съоръжение край имението. Назначената проверка от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков по казуса с документалното несъответствие около имота е приключила в полза на свързваната с Доган фирма "Хермес Солар". Това съобщи Медиапул.

Проверката е установила, че 2 декара от земята, върху която е построена бившата спортна база на "Нефтохим", превърната в имение на Доган, всъщност са частна държавна собственост и е задействана процедура по продажбата й на собственика на останалата част от терена.

Скандалът избухна преди месец, след като стана ясно, че "Хермес Солар" смята, че воденият документално като държавен имот е бил вписан грешно в кадастралната карта. Фирмата поиска от бургаската Служба по геодезия и кадастър корекция на данните, тъй като този пристан бил част от придобитите от дружеството активи на бившата водно-спортна база.

Версията на фирмата, подкрепена с нотариални актове, е че вълноломът е неин по силата на покупката на базата от дружеството "Стрейтлайн", което пък се сдобило с тези активи от "Лукойл Нефтохим". Имотът бил част от сделката за приватизацията на петролната рафинерия, а пристанът не е бил на Морска администрация.

Проверката на документите в Морската администрация и в "Лукойл Нефтохим" потвърдила твърденията на "Хермес Солар". Това става ясно от думите на Чолаков, който е представител на Реформаторския блок и СДС.

Така вече кеят, вълноломът и прилежащите им съоръжения са деактувани като държавна собственост и официално са част от имението на Доган.

Документалната инспекция обаче открила, че областната управа притежава идеални части от терена и все още 2 дка от земята, върху която е изградена постройката на имението на Доган, са частна държавна собственост. В такива случаи се предприема процедура по прекратяване на съсобствеността, както наскоро това стана с т.нар. Царски конюшни в центъра на София.

По думите на Чолаков от фирмата "Хермес Солар" бил проявен интерес към въпросните два декара, оказали се държавна собственост. За да се стигне до сделка обаче, трябва да се избере независим оценител на имота, който да определи стойността й. Установената от него цена трябва да се одобри и от комисия в областната управа, преди да се предприемат действия по договорки със свързваната с Доган фирма, обясни бургаският областен управител.

Предстои ръководената от него управа да вземе необходимите решения в тази посока.

Коментари

Да напомним за забравилите

По същата схема - с нищо незначещото "свързВана с..." (свързваната с Доган фирма "Хермес Солар") - костовашката мафия и медиен слугинаж предизвикаха прекратяването на серия обществени поръчки от Премиера, след което същите започнаха да вият като линейки как Борисов самоуправствал в държавата. Питам - къде е дефиниран терминът "фирма, свързвана с..."? Защото ЗАКОНЪТ определя тази "свързаност" еднозначно - чрез собственост, съсобственост или управление по договор. Няма друг начин една фирма да е "свързвана с...". И тук въпросът е - има ли Доган собственост или съсобственост в споменатата фирма? Участва ли в управителните й органи? Очевидно не, иначе щяха да се позоват на документи. Тоест, отново ставаме жертви на журналистическата мафия, която ДЕЗИНФОРМИРА, вместо да информира!
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Бойко му го уреди,

яж ми аватара, Симитли.
 's picture

tania kostowa

дони

Християните ги погребват облечени, докато мюсюлманите ги погребват голи... Така че не знам какво ще отнесе в отвъдното този зажаднял за имоти и пари нещастен сокол...

Въобще не вярвам на слугинажа медиен

... че този имот има нещо общо с Доган. Ако четеш медиите на мафията около Костов, цялата държава е собственост на Пеевски и Доган. И нито дума за имотите на Прокопиев, Донев, Павлов и цялата сюрия "бизнесмени", произведени от драгалевския крадец по време на управлението му. Да не би тези клетници да живеят в панелки в "Обеля"? Ха-ха-ха-ха...
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Доколкото знаем Догана е

Доколкото знаем Догана е раково болен - алал да му е кея - дано не намери лек

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.