"Славия" обяви официално трансфера на Филип Кръстев в белгийския "Ломел" - един от сателитите на "Манчестър Сити". 

Халфът подписа договор и вече е играч на втородивизионния "Ломел", който стана част от "Сити футбол груп" по-рано тази година.

Кръстев, който от дете е играл само за "белите", ще остане в "Славия" до края на календарната година, след това заминава за Белгия.

Филип е на 18 години - рожденият му ден е на 15 октомври. Завършва английска гимназия и знае езика перфектно, което е впечатлило скаутите на "Манчестър Сити", които са го наблюдавали и харесали.

През годините Кръстев е следен и от други клубове от цяла Европа. Преди да се намеси "Сити", е бил пред преминаване в "Лестър", заяви президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов вчера.

На пресконференция Стефанов обясни защо Кръстев е подписал с "Ломел", а не направо със "Сити" - заради правилото за финансов феърплей на УЕФА, което забранява на клубовете да притежават и преотстъпват повече от определен брой футболисти. Така "гражданите" заобикалят мярката - чрез сателитните си отбори, броят на които вече е девет в цял свят, част от "Сити футбол груп". Разбира се, тези разклонения имат и други функции.

Самият Кръстев е пожелал да остане още половин година в България. По думите на Стефанов младият играч ще получава огромна заплата - особено за български футболист, но не разкри размера й. В "Ломел" той ще тренира и играе по методиката и стила на игра на Пеп Гуардиола.