Младият футболист на "Славия" Филип Кръстев е много близо до трансфер в гранда "Манчестър Сити". Това става ясно и от официално съобщение на "белите". Очаква се договорът да бъде подписан следващата седмица.

18-годишният халф, рожба на школата в "Овча купел", е преминал медицински тест в Белгия, който е успешен, а личните му условия вече са изчистени.

Уточнени са и параметрите по контракта между "Манчестър Сити" и "Славия". Кръстев със сигурност ще доиграе сезона с родния си клуб - остават му пет мача от втората фаза, като отборът на Златомир Загорчич гони място в Лига Европа.

След това става собственост на "гражданите". Може директно да премине в "Сити" и да стане част от втория отбор на английския шампион като начало. Има вариант да остане в "Славия" като преотстъпен поне до зимата.

Или да поеме към някой от партньорските клубове на "небесносините", част от "Сити футбол груп". От вчера се спекулира, че това може да е втородивизионният белгийски тим "Ломел", който през пролетта стана част от семейството на "Манчестър Сити", включващо вече девет клуба в целия свят.

Твърденията за това се подсилват предвид мястото, където полузащитникът е минал медицински преглед. Повече яснота ще има през следващата седмица.

Филип Кръстев е роден на 15 октомври 2001 г. и може да играе на няколко позиции в средата на терена. Стилът му на игра пасва идеално на философията на Пеп Гуардиола. Той е юношески и младежки национал на България.

В края на април в. "Дейли мейл" написа, че е попаднал в полезрението на "Лестър" и го оцени на 5,1 милиона евро (4,5 млн. паунда). Не е ясно колко "Сити" ще плати на най-стария столичен клуб.

А ето какво гласи съобщението на "Славия":

"Параметрите по трансфера на Филип Кръстев в "Манчестър Сити" вече са уточнени. Договорът ще бъде подписан през следващата седмица, а обществеността ще бъде известена веднага след финализирането му. Призоваваме представителите на медиите да не безпокоят повече Филип Кръстев, който продължава подготовката си с отбора за предстоящите мачове от първенството."