Английският "Лестър", шампион на Висшата лига за 2016 г., се интересува от 18-годишния футболист на "Славия" Филип Кръстев, пише в. "Дейли мейл". Информацията за интереса на "лисиците" към родения на 15 октомври 2001 г. атакуващ халф е две изречения, но в тях има интересни твърдения.

Юношеският национал на България е определен като "високо ценен" и че цената му е около 4,5 милиона паунда (5,1 милиона евро). Ако се стигне до трансфер за тази пари, това би била рекордна сума за футболист от наш клуб, продаден зад граница.

"Лестър" или който и да било британски клуб все още може да вземе Филип Кръстев без ограничения. При окончателното излизане на Великобритания от ЕС това вероятно ще става много по-трудно, освен ако преговарящите не въведат облекчен регламент за играчи от Европа, които се нуждаят от разрешение да играят на Острова.

Кръстев е юноша на "Славия" от дете. Той е блестял във всички възрастови групи на "Овча купел" - с техника, поглед върху играта и умения на плеймейкър. Част е от мъжкия тим на "белите" втори сезон. В настоящия е играл в седем мача, като направи впечатление при шумния успех на "Славия" над "Левски" на "Герена".

Най-старият столичен клуб направи няколко трансфера на млади футболисти в чужбина в последните години. Към Италия поеха близнаците Петко и Андреа Христови, както и Калоян Кръстев, който се завърна през 2019-а. Стефан Велков пък е в Холандия.

А публикацията на "Дейли мейл" касае плановете на "Лестър" за лятна селекция. Там се посочва, че клубът иска да привлече нашумелия нападател на френския "Лил" Виктор Осимен (21 г.). Той е спряган за грандове от цяла Европа.

Цената на нигериеца е около 70 милиона евро, но едва ли ще остане такава през лятото. А и клубът му може да реши да не го продаде и да изчака по-добри времена, стига да не е притиснат финансово.