За втори път днес бизнесменът Васил Божков публикува съобщение във фейсбук. С него той продължи диалога с прокуратурата по повод снимки на прокурор пред сградата на Националната агенция по приходите. Става въпрос за спецпрокурора Ангел Кънев, който наблюдава и делото срещу Божков. Заснет е пред сградата на приходната агенция, като Божков намеква с текст към снимките, че обвинителят получава "инструкции от #КОЙ". Фактът, че Кънев е сниман без неговото знание, предизвика светкавична реакция на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Оттам обявиха, че обвиняемият бизнесмен оказва "политически, икономически, медиен, а вече и криминален натиск" и това е "груб и недопустим натиск по отношение на конкретния магистрат и срещу независимостта на прокуратурата".

В отговор Божков отрича да става въпрос за следене. Снимките му били изпратени от "симпатизант". Но дали въпросният симпатизант следял Кънев - Божков не можел да каже.

Ето какво написа той:

Във връзка със светкавичната реакция на прокуратурата, ще споделя следното:

1. Снимките са изпратени от симпатизант. Дали е следил или не Кънев, няма как да знам.

2. Притискането на НАП от прокуратурата е грубо нарушение на законите. Редно ли е ВСС да толерира тези актове?

3. Радвам се, че ще бъдат сезирани международните институции. Аз вече съм го направил.

Последствията от грубия натиск върху служителите на НАП ще ви покажа утре.

#БъдетеСмели

P.S.: Има три вида прокурори. Едните се борят с престъпността, други се сраснали с нея и трети, които изкарват неудобните невинни - виновни. Аз съм се изправил срещу последните. #КОЙ го реши.