Бизнесменът Васил Божков обвини прокуратурата, че оказва натиск върху Националната агенция по приходите (НАП). Според него "резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж". 

Новото "изказване" на бизнесмена с 18 обвинения у нас и "изгнаник" в Дубай традиционно идва чрез фейсбук профила му. Този път Божков е публикувал снимки на прокурор Ангел Кънев в близост до сградата на НАП, за когото твърди, че получава "инструкции" от #КОЙ. Макар Божков да не назовава никакви имена в днешната си публикация, с "#КОЙ" през 2014 г. при протестите срещу кабинета "Орешарски" се обозначаваше бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски. 

В същата публикация се споменават и инициалите ББ, МС, ВГ и ИГ. Първите трима са разпитваните "като свидетели" по данни на самата прокуратура - Бойко Борисов (премиер), Менда Стоянова (председател на бюджетната комисия в парламента) и Владислав Горанов (министър на финансите). Последният вероятно е главният прокурор Иван Гешев.

"А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами", пише Божков.

Ето какво написа Божков във фейсбук:

"През последните месеци Прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж.

Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ, МС и ВГ (2 пъти) може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорите сами.

#БъдетеЗдрави

P.S.: Благодаря ви за сигналите. Знам, че в НАП и Прокуратурата има честни и доблестни хора. Не изпълнявайте заповеди, противоречащи на закона и Конституцията. Изпълнението на такива заповеди също е престъпление."

#БъдетеСмели