Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесменът Пламен Бобоков, обвинен заедно с брат си Атанас Бобоков, зам.-министър Красимир Живков и други лица, които са в ареста, че са част от организирана престъпна група за незаконно третиране на отпадъци, се изправи днес пред Специализирани наказателен съд за разглеждане на мярката си за неотклонение и бе освободен под парична гаранция.

От специалната прокуратура настояваха за постоянен арест. Като причина изтъкват, че не е внесъл навреме наложената му още по "старата" акция срещу него парична гаранция от 1 млн. лв.

Съдът обаче се съгласи със защитата на бизнесмена, според която сумата е внесена в срок. 

По-рано от спецобвинението разпространиха разговори на бизнесмена с Пламен Узунов - съветник на президента Радев, и русенския прокурор Николай Николов, както и обвинение, че са група за търговия с влияние.

Бобоков, който сам пожела да говори пред медиите, призна, че "може да се каже, че сме приятели" с Васил Божков, виждали се 4-5 пъти в годината, но нямали общ бизнес. Приятел е и с повикания днес на разпит в спецпрокуратурата съветник на президента Пламен Узунов.

"Имам контакти с много хора, защото от 28 години имам бизнес. Това по никакъв начин не ме прави престъпник. Нямам спомен да съм получавал решението от Пламен Узунов", заяви той пред журналисти днес.

Според прокуратурата Узунов е пратил на Бобоков съдебно решение на ВАС във връзка с фактите по сагата с либийския танкер "БАДР", който според критици бе "отвлечен" с помощта на българската държава. 

Отделно бяха представени данни за чат комуникация през програмата "Телеграм" (която поддържа криптиране от край до край) между Бобоков и прокурора от Русе Николай Николов, в която Николов молил да му помогне при кандидатстването му за окръжен прокурор на Русе. 

Съответно спецпрокуратурата разширява процесуалните действия и срещу "висши длъжностни лица и магистрати за престъпно сдружение с цел търговия с влияние".

Именно контактите на Бобоков с Узунов, представители на изпълнителната власт и магистрати са част от мотивите на прокуратурата да иска постоянен арест за Пламен Бобоков. Самият Радев е споменато като "евентуално лице с имунитет", с което бизнесменът е контактувал.

"Бил съм на среща с президента преди 2 или 3 години. Бях просто на разговор. Не съм искал никаква помощ", заяви днес Пламен Бобоков.

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Където и да ръчнеш-смрад като

Където и да ръчнеш-смрад като в чрево адово!!!
 's picture

godo1952

Калин

"Селянинът с дрона " искаше повече светлина... Ами тя светлината се появи още с изказването на Решетников.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Кога ще го подкарат Ковачки ?

Кога ще го подкарат Ковачки ?! Нощно време не се трае смръднята около ТЕЦ Бобов дол. Миналат седмица три пъти минах оттам по малките часове и вони ужасно

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.