Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Швейцарската биотехнологична компания "Рош" съобщи, че е разработила три комплекта тестове за откриване на вируса на маймунска шарка, предаде Ройтерс.

Информацията бе съобщена на фона на разпространението на болестта в Европа и Северна Америка - региони, в които вирусът обичайно не се проявява.

От Световната здравна организация преди дни излязоха с позиция, че не смятат, че установяваните в последно време случаи на маймунска шарка извън Африка налагат масова ваксинация. Според СЗО мерки като добрата хигиена и безопасното сексуално поведение ще са ефективни за овладяване на разпространението на заразното заболяване, каза високопоставен представител на организацията.

На 24 май Словения съобщи за открит случай така стана поредната страна в ЕС, в която беше изолирана болестта.

Националният център по заразни и паразитни болести в България вчера публикува на интернет страницата си инструкция за събиране, съхранение и транспорт на клинични материали за лабораторна диагностика на маймунска вариола. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.