"Левски" победи "Арда" (Кърджали) с 3:1 като гост в мач от 26-ия кръг на efbet Лига - последен от редовния сезон. Това е първи успех на "сините" за първенство от юли месец насам извън София. Тогава "сините" сразиха "Дунав" (Русе) в началото на шампионата. Победите им като гости след това са само в столицата и за Купата.

Това са и първи три точки за "Левски" през 2020 г., тимът не беше печелил от декември насам.

"Сините" (този път в черно) зарадваха новия си треньор Георги Тодоров, който вчера имаше рожден ден, след като дни по-рано пое тима до края на сезона - на мястото на Петър Хубчев. Днес Тодоров промени схемата на игра и пусна сред титулярите двама дебютанти - привлеченият в началото на годината вратар Георги Георгиев и юношата Костадин Илиев (защитник).

Паулиньо откри резултата с техничен удар в 37-ата минута, а още в 42-ата Радослав Василев изравни.

В 64-ата Стайн Спиерингс вкара за 2:1, в добавеното време Мартин Петков се разписа за 3:1. Двубоят се игра на стадион "Локомотив" в Пловдив, на който преди дни "Левски" беше надигран и загуби с 0:2 в първи полуфинал за Купата. Някои от домакинствата на "Арда" са там.

Макар и срещу по-слаб противник, днес "Левски" показа различно лице. Атакуваше повече и играеше с настроение. Отборът от Кърджали е без победа от началото на годината, в сряда направи 1:1 срещу "Лудогорец" в отложен мач.