Георги Тодоров е новият старши треньор на "Левски" на мястото на Петър Хубчев, с когото клубът се разделя. Тодоров, който е наставник в детско-юношеската школа на "сините", води тренировката на отбора тази вечер - първата след загубата от "Локомотив" (Пловдив) за Купата.

Той за пореден път се съгласява да помогне на родния си клуб и отново временно - до края на сезона, въпреки че това не се казва в официалната информация от "Герена". Бившият нападател беше начело на "Левски" и след уволнението на Георги Дерменджиев по време на сезон 2018-2019.

Още снощи стана ясно, че Петър Хубчев си тръгва от "Левски". А днес - че няма да води тренировката на отбора.

 

 

Георги Тодоров единствен в школата на клуба притежава необходимия за елитния футбол лиценз "УЕФА Про".

"Георги Тодоров е новият старши треньор на „Левски“. В екипа му влизат Димитър Телкийски, Тодор Симов и треньора на вратарите Георги Стоянов. Тодоров изведе „сините“ за първа тренировка след загубата от „Локомотив“ (Пловдив) в първия полуфинал за Купата на България. Ръководството на „ПФК Левски“ води разговори за прекратяване на договорите на Петър Хубчев и неговите помощници", се казва в информацията от "Герена".

Преди тренировката не беше ясно дали бившият нападател ще изкара сезона ("сините" имат 7 или 8 мача) или ще отстъпи на постоянен наставник в близките седмици. По всичко личи, че ще стане първото.

В спортни медии се споменават имената на Ясен Петров и Славиша Стоянович. И двамата са работили в "Левски". Засега е сигурно, че Станимир Стоилов няма да се завърне, тъй като предпочита да работи в чужбина. Като начало Сираков, както заяви вчера, се е споразумял със своя приятел да прекрати делото, което е завел срещу клуба с претенции за дължими пари.

А парите (неустойката по прекратения договор) са водеща тема от вчера при раздялата с Хубчев, който напусна националния отбор, за да поеме "Левски".

Наско Сираков не е останал доволен от играта на отбора срещу "Лудогорец" и Локо - първите от подновяването на сезона. Тимът загуби и двата, като за 180 минути не създаде нито една чиста голова възможност. "Левски" е прекалено предпазлив. Именно това е принудило боса да се реши на промяна още сега, като пред наследника на Хубчев не стои задачата непременно да класира "сините" в Лига Европа.

Съвсем скоро клубът ще има изцяло нов спортно-технически щаб. Директорът Ивайло Петков също си тръгва и това стана ясно още вчера. Неговите функции може да поеме Саид Ибраимов - човек от щаба на Станимир Стоилов.

Ибраимов е бил днес на стадион "Георги Аспарухов" за разговор със Сираков. На него ще се разчита да наблюдава работата в първия отбор и детско-юношеската школа, като помага и за връзката между тях, а също така да прави селекцията и т.н. Стига да приеме. Ибраимов беше фаворит за позицията и при Васил Божков, но не се стигна до ангажирането му, а по-късно изненадващо беше назначен Ивайло Петков.

"Левски" ще потърси и други възможности, ако бившият футболист на "Нефтохимик" и "сините" откаже.

Славиша Стоянович бе старши треньор на "Левски" по времето на Спас Русев. Той напусна, след като беше помолен да направи това от Васил Божков, а и бе в преговори за селекционер на Латвия.

Ясен Петров доскоро работеше в Китай, където направи добро име.