Роджър Федерер ще пропусне цялата 2020 г. в тениса. Маестрото е претърпял нова атроскопия на дясното коляно заради появили се усложнения в процеса на рехабилитация. Това оповести самият Федерер в социалните мрежи.

Той се подложи на атроскопия през февруари, след като не бе излизал на корта от Откритото първенство на Австралия, където достигна до полуфинал. Предполагаше се, че ще е готов до началото на сезона на трева - така или иначе отменен заради пандемията. 

Рекордьорът по титли в Големия шлем заявява, че очаква началото на сезон 2021. Той е почувствал болки преди около две седмици и тогава е взето решение за нова интервенция. Заради травма в коляното Роджър пропусна по-голяма част от турнирите през 2016 г., но на следващата триумфира в Мелбърн и на "Уимбълдън".

Сега той дава пример именно с начина, по който е решил да действа тогава. Иска да е готов на 100 процента.

Федерер се възползва от това, че изобщо не е ясно кога и как ще продължи сезонът. Турът на ATP е спрян най-малко до края на юли, а в момента се спори за мерките, които организаторите на US Open се канят да спуснат, за да го проведат в края на август и началото на септември. "Ролан Гарос" е отложен за есента.

Има разнобой във вижданията на водещите играчи и онези, които са под тях в ранглистата. Същевременно ATP - поне на пръв поглед, не прави много, за да рестартира сезона и да сложи край на хаоса, обхванал тениса заради кризата с коронавируса.