Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Български принос в световната архитектура - подпорно съоръжение, което удивително наподобява бъдещ хотел.

Това е изводът от снимките, които бТВ разпространи от скандалния строеж на Алепу - между нос Свети Тома и Шофьорския плаж. Телевизията има включително и кадри с дрон от инвестицията, която разбуни духовете в началото на и без това мижавия черноморски сезон.

Както Клуб Z писа, по-рано днес от Върховната административна прокуратура съобщиха, че сезират ДНСК да провери законността на строежа "Алепу вилидж". Защото, освен че имало медийни публикации и две регионални прокуратура установили, че...  "брегоукрепителното съоръжение по-скоро прилича на сграда".

След проверката на РДНСК в сряда стана ясно, че постройката, която е на брега на т. нар. "Шофьорски плаж", е изградена, за да укрепи земните пластове зад нея, пояснява медията.

Още ще през 2017 г. обаче е било предвидено и изграждане на курортен комплекс "Алепу вилидж", видно от документи на регионалната екоинспекция, както и от разрешението за строеж, с които бТВ разполага.

А пък в имотния регистър вече са отбелязани 25 жилища апартаменти в... укрепителното съоръжение.

Всичко това възмути и местните хора. Жители на Созопол излязоха на протест, предизвикан от твърденията на институциите, че 4-етажната постройка над плажа е подпорна стена. Местните искат прокуратурата да провери цялата процедура, довела до прехвърлянето на общинската земя в частни дружества.

Рехав протест имаше и в София. А дали има защо - кадрите са красноречиви...

 

Както се казва - хубаво е, но не  е готово.

 

Коментари

Там ще е...

нов руски град! Свиквайте и учете руски език!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Тези с укрепителните

Тези с укрепителните апартаменти, ако са изпуснали да си внесат вноската "Съпорт" на БарЦелонски и Влади отидеха им зян асансьорните шахти.
 's picture

godo1952

Калин

НИЕ / ОТ БКП-ДС/ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, ОТТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА ! Кои са собствениците на “Алепу Вилидж”? По 14% в дружеството "Алепу Вилидж държат директно Кристиян Христов и Пламен Марков, които освен ПЛАСТИМО, въртят разностранен бизнес. Останалите 72% са поделени между фирмите К КЕПИТАЛ АД и Г И М КОНСУЛТ АД, чиито управители са Христов, Марков и Борислав Сарандев. Последният е масонски шеф и е разкрит като агент "Романов" на ДС.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.