Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов заяви, че прогнозата за увеличение на парното с 20%, направена от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), ще бъде опровергана още днес. Той заговори и за смяна на КЕВР.

Борисов бе в Габрово на инспекция на завършения обходен път на града, водещ към бъдещия тунел под Шипка.

Премиерът припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с "Газпром" в размер на повече от 42%, и то със задна дата. 

"Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: ще вдигнем с 20% цената на „Топлофикация“. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много ,защото не вдигаха, и при Орешарски не вдигаха цената, и като всеки един продукт – това се плаща", заяви Борисов.

Той се обяви против поведението на КЕВР и призова комисията да говори реално за ситуацията, а не да прави прогнози, които да опровергава след няколко дни.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.