Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайски медии направиха сравнение между действията на протестиращите за демокрация в Хонконг и насилието в много американски градове след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест, предаде Франс прес.

"Един ден председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси (която е демократка - бел.р.) окачестви придружените от насилие протести в Хонконг с красив за гледане спектакъл (. . .) Американските политици сега могат да се насладят от собствените си прозорци на този спектакъл", пише главният редактор Ху Сицзин във вчерашния брой на многотиражния в. "Глоубъл таймс".

Все едно "радикалните бунтове в Хонконг са се промъкнали някак в Съединените щати и са внесли бъркотия, както направиха миналата година", се казва в публикацията.

Някои медии излъчиха видеозаписи, за да намекнат, че полицията в Хонконг действа по-въздържано от силите на реда на американска земя.

"Насилието се разпростира из Съединените щати. Американските политици би трябвало да си свършат работата и да помогнат за решаването на проблемите в САЩ, вместо да се опитват да предизвикват нови проблеми и вълнения в други страни", коментира днес вестникът на комунистическата партия "Чайна дейли".

Китай е гневен от западните критики за начина на действие срещу протестното движение в Хонконг през 2019 година, отбелязва АФП.

Вчера американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще отнемат специалния търговски статут на Хонконг заради плановете на Пекин да наложи на територията ново законодателство в областта на сигурността.Това е драстична стъпка, обявена в момент, когато враждата на Тръмп с Китай се засилва.

Решението му може да застраши и изпълнението на първата фаза от американско-китайската търговска сделка, подписана тази година.

Коментари

Колко долно нещо е политиката!?

Това сравненние няма никаква основа. Произхода и базата на единия и другия протест са коренно различни. Китайците просто използват случващото се в щатите за да оправдаят действията си в Хонконг.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Много

точен коментар!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.