Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съобщението на американския президент Доналд Тръмп, което завършва с историческата реплика "когато започне плячкосването, започва и стрелбата", бе първоначално публикувано в Twitter. И маркирано от социалната мрежа заради нарушаване на правилото да не се "прославя насилието".

Идентичното съобщение бе публикувано и в профила на Тръмп във Facebook, но платформата реши да не влиза в конфликт с президента, въпреки че има практически идентично правило.

Изпълнителният директор Марк Зукърбърг се опита да обясни защо:

"Въпреки че в поста има тревожен исторически цитат, решихме да го оставим, тъй като препратките към Националната гвардия означаваха, че го четем като предупреждение за действията на държавата и смятаме, че хората трябва да знаят дали правителството планира да прати свои сили. Политиката ни за подбуждане на насилие позволява дискусия относно използването на сила от държавата, въпреки че смятам, че днешната ситуация повдига важни въпроси за това какви потенциални граници трябва да бъдат тези дискусии.“

Зукърбърг също посочва допълнителните обяснения на Тръмп, според който той не заплашва, а предупреждава за възможността грабежите в Минесота да доведат до насилие.

Американският президент вече подписа указ, с който преразглежда тълкуването на чл. 230, или "26-те думи, които създадоха Интернет", законовата защита от 1996 г., която позволи създаването на големите онлайн платформи. Twitter не се поколеба да застане твърдо на позицията си, че закриването на съобщенията на Тръмп (което не спира те да бъдат четени) с предупреждения относно валидността им или това, че призовават към насилие, е правилното решение. 

Репликата "когато започне плячкосването, започва и стрелбата" е от 1967 г., изречена от шефа на полицията в Маями, Флорида, по време на бурни протести в града. Трима тъмнокожи са убити и 18 ранени.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.