Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицията в Минеаполис арестува днес трима души от телевизия CNN, докато предаваха на живо от мястото на сблъсъците между нея и протестиращите, запалили магазини, коли и полицейски участък в третия ден на вандализъм и грабежи в столицата на щата Минесота.

Вълненията, за чието потушаване бяха изпратени и 500 души от Националната гвардия, са в отговор на смъртта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в Минеаполис в понеделник.

Полицаи казаха на репортера Омар Хименес, на продуцента Бил Киркос и на журналиста Лиънъл Мендес, че сd арестувани, сложиха им белезници и ги отведоха в ареста с мотива, че са застанали на място, където достъпът е забранен. 

Видеозаписът показва как Хименес, който също е цветнокож, казва, че е готов да се изтегли с хората си там, където полицаите му посочат. В отговор обаче двама от тях се приближават и му казват: "Вие сте арестуван". Не отговарят на въпроса му за какво го задържат. Закопчават ръцете му с белезници зад гърба му и го отвеждат. После същото се случва и на другите му двама колеги. Най-сетне, полицаите вземат и камерата от оператора. 

 

Президентът на CNN Джеф Зукър се обади  по телефона на губернатора на Минесота Тим Уолц, който нарече ареста "неприемлив" и "дълбоко се извини" за него, обещавайки задържаният екип да бъде освободен. Това стана по-късно.

 В изявление в Туитър телевизията нарече задържането нарушение на Първата поправка към конституцията на САЩ, която прогласява свободата на религията, на словото, на печата, на събранията и на петициите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.