Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"От България Русия получи своята писменост. От нашите български земи в Русия дойдоха и християнството, и старобългарският църковнославянски език."

 

Това напомни президентът Румен Радев в коментар за спорната изложба в Руския културен институт, според която "светите братя са представени така: "Cвeти Кирил, пo прoзвищe Филocoф (827-869) и нeгoвият брaт Мeтoдий Мoрaвcки - рoдeни в гръцкия грaд Coлун, рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия".

Днес Раден и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред паметника на светите братя пред едноименната национална библиотека в София,

"България е възкръснала благодарение на просветата и културата и пак те ще ни изведат към хоризонта на свободата и развитието, към общество, в което знаещите ще бъдат ценени, а чистите духом ще водят България. Защото духът надмогва всяко изпитание!", каза той по-рано в словото си по повод днешния празник на славянската писменост, разпространено от прессекретариата на "Дондуков" 2.

"Думите са домът, в който живеем. Нека не допускаме в него да се засели плесента на невежеството, самодоволството и безкнижието", добави държавният глава.

 

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Кирил и Методий може и да са

Кирил и Методий може и да са били някога просветители на руснаците, но после татарски кон така им е ритал главите 300 години, че само комплекса на вечния роб в тях е останал. След татарското им робство истинските им просветители са Ленин и Сталин и им личи от всякъде!

По времето на Кирил и Методи

По времето на Кирил и Методи не е имало никаква Русия,така наречения от комунистите Църковнославянски е чист Старобългарски най-паче,даже Карл Велики не е говорил на немски с конете си-знаел е испански само,стига лажи Андрешко коминтерновски
 's picture

Petyo9

Между другото

започва вече явно да личи, че друг пише субтитрите рецитирани от т. нар. пРезидент. Вече не е Иво Христов. Има положителна промяна.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

За да

не знаем историята си,и за да е изопачена тя в момента,вината е на комунистическите безотечественици,наложени ни от нахлулите в България Съветски пълчища през 1944 г.,управлявали 45 г.,за които не само изтриха бълг.ни самосъзнание,но и промениха и типично бълг.ни правопис,който важеше до преди 44-та.Едно от доказателствата е именно в т.нар. Ученико-учителски химн,с който до 44- та бе известен се сега известния "Върви народе възродени.Не само,че през комунизма не го учихме целия,за да спестят другарите неудобните им автентични текстове от оригинала на Т.Влайков,но и цели пасажи от текстове бидоха променени,за да не дразнят съветския поробител!Като-оригинал:"народите обогати духовно,които ти преди това завзе със меч!"Променено през комунизма на безличното и непретенциозно:"...кръстосай дух със огнен меч!".Не е нужно да цитирам всичко,сега информация има достатъчно,всеки може да прочете и автентичния,и комунистическия вариант на този химн!Давам само един пример на безлични комунистическо изооачаване,за да сме наясно по-какъв начин бе порусначена и изопачена цялата ни история!И все още доценти,професори и академици,взели титлите си по време на комунизма,и клели се във вярност на Режима,продължават да работят и да преподават по бълг.висши учебни заведения,и да обучават студентите си по същия изопачен комунистически начин родната ни история.Добрата новина е,че има и не малко преподаватели,научни сътрудници,писатели и историци,едни от които са Янко Гочев,блаженонопочившия проф.Пламен Цветков,проф.Келбечева,и не малко други,които вече добиха кураж да се противопоставят на напъните на комунистическите дракони и динозаври от порядъка на Искра Баева и сие други руско-комунистически слуги.Тези другари лека-полека си отиват,и колкото и да се пънят останките на ком.статукво в България,вече им се вижда краят,и скоро,а даже и да не е толква скоро,ще дойде денят,когато ще изучаваме историята си такава,каквато е,е била и ще бъде и занапред,без да бъдем притеснявани от перфридната и внасяща постоянни опити за съмнение и разединение комунистическа научна пасмина!България ще пребъде,напук на всички опити да бъде спряна чрез всякакви евразийски интриги,ковани и осъществявани в Масква,и изпълнявани от платените им слуги в БГ.Да живее България!

За да бъде писмеността

За да бъде писмеността славянска, а не българска, тя трябва да е била родена от еклектиката на наречия, говори и отново – от съществуваща обща традиция между съществуващите по онова време славянски племена – именно славянски, а не да речем етноси, създадени от българи по старите тракийски земи, където по най-съвременни проучвания на експерти се съхранява тракийския ген до цели 40 на сто сред днешните българи. Ако има език сред визираните етноси, който по своята структура да е най-малко славянски, това е точно българският. А именно той е онзи чрез който са започнали да се ограмотяван руските варвари ( нали така се наричат безкнижниците). Руски учени напомнят в свои дълбочинни изседвания, че днешният речников запас на руския език е повече от 50 на съставен от думи, които имат български произход.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.