Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американските власти са арестували бивша "зелена барета" от специалните части и неговия син за подпомагане на бягството на бившия шеф на "Рено-Нисан" Карлос Гон от Япония през декември, предаде БНТ. Арестът е извършен съгласно японска заповед, издадена през януари.

Петдесет и девет годишният Майкъл Тейлър и 26-годишният му син Питър са били задържани в Масачузетс.

Индустриалецът Карлос Гон бе арестуван в Япония през 2018 за финансови злоупотреби. Той отрича обвиненията и в края на миналата година осъществи драматично бягство в родния си Ливан през Турция. В медийното пространство циркулираше дори предположението, че е скрил в дървен калъф на музикален инструмент, за да премине границата.

Все още не се знае под каква форма е било участието на Тейлърови.

Според японската прокуратура те са били в страната по време на бягството и са помогнали на Карлос Гон да премине през проверките за сигурност. По-рано този месец турското правосъдие задържа седем души във връзка с бягството на Гон.

Сред тях са четирима пилоти и шеф на авиокомпания. Нисан оценява щетите си от бившия шеф на 90 милиона долара. Самият той твърди, че бягството му е било въпрос на живот или смърт.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.