Бившият благодетел на "Левски" Васил Божков направи нова анкета в създадения си наскоро официален профил във фейсбук. Този път той пита конкретно кой да е новият собственик на клуба. Анкетата е отворена и могат да се добавят имена. Така се появиха Наско Сираков, Делян Пеевски, премиерът Бойко Борисов, сръбският наркобос Сретен Йосич, Тити Папазов (днес именник), а впоследствие и десетки други.

Самият Божков е номинирал Сираков, Папазов и фенските организации Национален клуб на привържениците и Тръст "Синя България".

Благодаря на всички за гласуването. Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC...

Публикувахте от Васил Божков в Четвъртък, 21 май 2020 г.

Привечер Божков обяви в нов пост, че ще обяви името на новия собственик на "Левски" (с 86,6 процента от акциите) в петък от 10 часа, като анонсира, че има създаден профил и в туитър. Към момента Наско Сираков води в анкетата с голям аванс пред Делян Пеевски, Бойко Борисов и т.н.

Благодаря на всички за гласуването. Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC...

Публикувахте от Васил Божков в Четвъртък, 21 май 2020 г.

Вчера в страницата се появи първото допитване - дали човекът, на когото Божков ще даде мажоритарния пакет акции да бъде избран с електронно гласуване. Съотношението е 80:20 "за" такъв вот. 

И днес той е факт. Сираков и Папазов публично изявиха желание 86,6 от акциите, притежание официално на Георги Попов, който придружава Божков в Дубай, да им бъдат прехвърлени.

Наско Сираков излезе на преден план, след като Попов джироса пакета на Борисов, а премиерът отказа да го приеме преди малко повече от седмица. 

Преди две дни пък Делян Пеевски направи дарение на "Левски" в размер на 500 000 лв. Вчера управата на клуба гласува парите да бъдат усвоени и да не се връщат на дарителя, както призова миноритарният акционер Тръст "Синя България".

В анкетата гласуват фенове на всички отбори, включително и много цесекари, това е причината да се появяват екзотични кандидатури. Като например на излежаващия присъда за убийство в родината си Сърбия наркобос Сретен Йосич, всевъзможни хора, анимационни герои и герои от книгите, филмите и т.н. "Номинираните" надхвърлят 100.