Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК "Левски" да бъде определен чрез електронно гласуване? Бъдете здрави."

С такова съобщение излезе в профила си във фейсбук Васил Божков тази сутрин. Има и анкета, която трябва да даде отговор на зададения въпрос.

 

Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на...

Публикувахте от Васил Божков в Вторник, 19 май 2020 г.

 

Вчера бизнесменът анонсира, че ще отправи предложение за хората, които се вълнуват за собствеността на "Левски".

Миналата сряда се оказа, че на 8 май 86,6 процента от акциите на "сините" са джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов. Той отказа да ги приеме от определения за куриер Сашо Диков. Така акциите бяха занесени на "Герена", а юристи започнаха да спорят кой ги притежава.

Днес управата на "Левски" ще заседава, за да реши какво да прави с направеното от Делян Пеевски дарение в размер на 500 000 лева. Сбирката ще решава и други казуси. Клубът прие парите, но част от феновете изрази остро недоволство. Сред тях е и тръст "Синя България", който е миноритарен собственик с 10 процента. Други обаче са на мнение, че дарението трябва да бъде усвоено.

"Сините" пуснаха дарителска кампания, целта на която е да бъдат събрани 1,5 милиона лева за около месец, за да бъде избегнат фалит. Повече от половината от тази сума вече е набрана, като в сметката влизат и парите на депутата Делян Пеевски.

Че публиката на "Левски" е разделена за дарението на фирма "Интръст" пролича по позицията на шефа на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян и на Константин Папазов в Нова тв.

Хиндлиян не вижда проблем в дарение. Той заяви, че ръководството на клуба ще прецени как да похарчи парите и изтъкна ролята на привържениците в дарителските кампании, както и за това, че Наско Сираков е застанал най-отпред в битката за спасението на "Левски".

Тити Папазов - през сълзи - направи интересна аналогия. Той запита в ефир дали ако човек от противопоставилия се на дарението на Пеевски тръст "Синя България" заболее от COVID-19, ще откаже да бъде лекуван с респиратор, осигурен от депутата от ДПС? Според баскетболния треньор "Левски" е болен и се нуждае от помощ.

Той призова "синята" общност да продължи да дарява. И Васил Божков: ако е останала добрина в сърцето му, а тя може да е свързана само с "Левски", да прехвърли акциите.

Коментари

Калин

Един беглец от правосъдието с 11 обвинения прави политически предложения. Предлага избори. Хайде да си представим това в САЩ и ЕС ! Дайте му колонка всеки ден да се изказва и пише политически коментари. Припомнете му и факта, че избор за Главен прокурор ще има след 7 години !
 's picture

smarf

Напълно нормално! При

Напълно нормално! При държави управлявани от организирана престъпна група се случват непредвидими неща. Един клан сваля от власт друг клан. Помнете и факта, че главния прокурор е смъртен, нищо че раздава за здраве сладки. Вируси дебнат от всякъде.

Имаш право че в Щатите и в

Имаш право че в Щатите и в демокрациите по Европа е трудно да си представиш подобна ситуация-Управление от алчни и некадърни бандити и олигарх който е помиярствал заедно с тях-започва да вади фактите от кухнята и да ги прави публични-това подхожда най-вече на Русияи тук в нашата Родина се копира 1 към 1 този модал от Барба Ганьо,Сопола Доган ,Спомоществуватела Шиши и т.н.
 's picture

:)

Нормално

Пърдяли са в едно гърне. Един го избутаха и се разсмърдя. Ти си каил да вдишаш и изближеш всичко, слугиньо нескопосна. Политика било...

След Рядкото Щастие сполетяло

След Рядкото Щастие сполетяло България-управление от Барба Ганьо от Банкя със скрита подкрепа от Сопола Доган,поможчията Шиши и другите алчни и прости изроди-Левски далеч не е най-големият проблем,защото милиони продължават да напускат Родината завинаги
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Божков е един от големите мафиоти. Все пак той

е с микроскопични размери в сравнение с тези на тайната мафиотко-олигархична мрежа, оплела България. Даниел Смилов я нарече Мрежата, а Илиян Василев - Кабала. Напълно съм обезкуражен от това, като разбрах, че Московска Рус в правото употребява думата кабала за пожизнено робство. Тези две статии трябва да се прочетат във всяко семейство, да се осмислят верни ли са или не, за ди си планират хората живота - терминал 2 или нещо друго. За Путин идеалният вариант е терминал 2 - обезбългаряването, което се стимулираше и от Борисов, когато младите избягаха от негова България. Възпитан съм като върл противник на насилието. Но без насилие, само с избори и др. демократични инструменти, тайната мрежа не може да бъде изтикана. А и насилието не винате означава брутални действия. Но ако възникнат брутални действия, те ще са са по вина на тези, които фалираха КТБ, на тези, които прилагат рекетьорство и лихварство, , на тези, които до вчера бяха приятели с Божков, на тези, които като Нинова, Доган, Домусчиеви, Ковачки, забогатяха за една нощ. Мрежата не се интересува кой ще управлява България, стига да не бръкне в тяхната чиния. Мрежата бди и знае кой ще й служи. Мрежата дори не се страхува и от ДБ, защото има силни съюзници зад граница. И не само за това не се страхува. Насреща си вижда мекушав български народ, не вижда човек като Стефан Стамболов, или като оня турски султан, който набързо реши проблема с еничарите, когато започнаха да не му се подчинятат. Във всеки случай принуда или насилие от рода на блокиране на Орловия мост и ч,ене на някаква врата, е напълно безсмислено. Към Бончев: Божков показа директно рекетьорството на мрежата. От него какво повече!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.