Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делян Пеевски стана дарител на "Левски", който преди седмица обяви поредна кампания за набиране на средства, за да се спаси от фалит. Чрез фирмата си "Интръст" депутатът от ДПС е превел на "сините" 500 000 лева, официално съобщи клубът. 

Преводът е оформен като дарение. "Левски" изрично подчертава, че от "Интръст" не са поставяли условия за придобиване на акции.

Ето съобщението:

"Левскари,

Днес, 19 май, в сметката на ПФК "Левски" постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма „Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на „Левски“ в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб.

Използваме повода, за да се обърнем отново към всички дарители с благодарност за неоценимата помощ и да обещаем, че ще получите отчетност за всеки похарчен лев, както беше и досега."

Така за седем дни "Левски" получи около 750 000 лева - половината от парите, които иска да събере, за да завърши сезона и да закърпи силно намаления си бюджет поне до лятото. Целта на кампанията е въпросните 1,5 милиона да влязат в касата на "Герена" за около месец.

Снощи клубът се похвали, че за шест дни левскарите са превели 250 000 лв. от продажбата на виртуални билети за 106-ия рожден ден на 24 май. В тази сума влизат и директни постъпления в размер на около 40 500 лв.

По всичко изглежда, че както и през зимата, когато феновете станаха основен спонсор на любимия си клуб, "Левски" ще избегне фалит. Поне на този етап.

Делян Пеевски не за първи път е свързван с "Левски". През последните дни - покрай показаните публично джира на прословутия мажоритарен пакет акции беше припомнено, че след Тодор Батков "сините" преминаха в ръцете на бившия общински съветник от ГЕРБ Иво Тонев, бизнесмена Николай Иванов и адвокат Александър Ангелов. Последният е защитавал правата на депутата по редица сделки.

Пеевски се оказа щедър дарител по време на пандемията.

Малко по-късно днес запалянковският Тръст "Синя България" - миноритарен акционер в клуба с 10 процента (което го прави №2), се противопостави на това, че "Левски" е приел дарението и призова да бъде върнато или дадено за благотворителна кауза.

"Управителният съвет на Тръст "Синя България" намира полученото дарение от фирма "Интръст" ООД за неприемливо. Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК "Левски" АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза.
В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост",
се казва в официалната позиция.

 

Направих скромно дарение на любимия си футболен отбор. Информация за начините на дарение - на https://www.levski.com....

Публикувахте от Radan Kanev в Вторник, 19 май 2020 г.

 

По-рано евродепутатът Радан Кънев също заяви, че направил "скромно дарение на любимия си футболен отбор". Той призовава всеки левскар да отдели средства - според възможностите си. "Левски" не трябва да стане жертва на мутренски войни, казва Кънев и изказва идеи за развитие пред "сините". 

 

От януари до сега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични...

Публикувахте от Васил Божков във вторник, 19 май 2020 г.

 

Междувременно в официалния си фейсбук профил Васил Божков обяви, че утре в 8 часа ще "направи предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК "Левски".

Това ще стане точно седмица след като се оказа, че още на 8 май акциите са били джиросани на премиера Бойко Борисов. Той обаче отказа да ги приеме и "куриерът" Сашо Диков ги занесе на "Герена". Баскетболният треньор Константин Папазов-Тити очакваше да ги получи, а в края на миналата седмица услугите си предложи един от най-големите в историята на клуба - Наско Сираков.

Малко по-късно изпълнитленият директор на "Левски" Павел Колев заяви, че утре управителният съвет ще обсъжда дали да върне дарението на Пеевски.

"Дарението вече е в нашата сметка, така че от тази гледна точка - дали е прието или не, е излишно да се коментира. Утре имаме заседание на Управителния съвет и наред с много други злободневни теми, които ще обсъждаме, ще обсъдим и тази тема. По устава на "Левски" с подобни суми няма как да оперира изпълнителният директор без съгласие. Най-големият дарител са феновете на "Левски". Мисля, че това го разбраха по целия свят. Едноличен, физически дарител не е толкова важно кой е. Технически е възможно да се върне дарение, но аз не виждам повод да го коментираме. Предвид активността на феновете, би трябвало да можем да се справим и без тези пари. Дарението, само по себе си, не е нещо лошо, тогава, когато идва без условия и е направено с идеята да помогне на клуба. Казус не виждам. Казус може да възникне от гледна точка на това, че биха могли да се търсят политически зависимости, когато даренията идват с политическа цел, а не като желание да се помогне искрено. На този етап нямам такива индикации", каза Колев.

Той уточни, че не е имал контакти със самия Делян Пеевски, а само с управителя на фирмата.

Колев каза още, че въпреки голямата активност на привържениците в последите дни кубът продължава да е в лошо финансово състояние.

"Основното решение, което трябва да вземем утре е как да разпределим оскъдните средства, с които разполагаме в касата, така че да покрием текущите плащания, които трябва да правим до края на месеца. Ситуацията е час за час. Колко време има? Това е трудно да кажа. Засега оцеляваме, справяме се добре. Активността на феновете ни помогна изключително много. Щяхме да сме в съвсем различна ситуация. Най-вероятно нямаше да говоря пред вас в момента, ако бяхме в ситуацията отпреди две седмици. Аз бих призовал хората да мислят рационално, освен със сърце, за съдбата на "Левски" и да продължават да помагат колкото могат", каза още Колев.

Коментари

Sin

Ако Левски иска да остане чист пред фенове и обществеността въобще, трябва да откаже тази "помощ". И ако въобще иска и по-нататък да ползва името Левски !
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Въпросът

наистина е деликатен...Но алтернативата е фалит и А окръжна група . А авторите на алтернативата да я обяснят на феновете . Препоръчително е , да са с два чифта памперси...
 's picture

tdrgrgv

В А окръжна му е мястото на

В А окръжна му е мястото на целия български футбол.

С правописа се справяш,но че

С правописа се справяш,но че си трол нещастен се разбира също отлично
 's picture

tdrgrgv

тт

Левскари,да не се окаже че са ни купили за половин милион.Каква услуга ще ни поиска за тези пари?На изборите да гласуваме за тях?Знайте,няма безплатен обяд.
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Тази сума

няма да стигне и за месец , тя е глътка въздух , но все пак помага . А като гледам какво си написал , много се съмнявам , че си Левскар...

Не знам дали съм прав

Но фактите показват това: първият и вторият в класирането на футболната лига са най-бедни. Единият ги дарява държавата, а другият - любимец на държавата. А в същото време, по време на кризата те не са освободили нито един от скъпоплатените си футболисти. Или греша?

ние, дарителите

Българи, ние сме голями дарители -Пеефски дарява всеки ден с парите, които е източил от нас.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Парите категорично трябва да

Парите категорично трябва да се върнат! Без уговорки! Всяка свиня, далеч от Левски!

Долу ръчичките от СВЕТИНЯТА

Долу ръчичките от СВЕТИНЯТА ЛЕВСКИ !!!! Марш свинята в кочината!!!!
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Малий...

Господа , най-върлите морални писачи за ПФК "Левски" са чорбарите . Не се връзвайте...

С правописа се справяш,но че

С правописа се справяш,но че си трол нещастен се разбира също отлично
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Язък ви за агитацията- при

Язък ви за агитацията- при толкоз граматически и правописни грешки! Левски е прякорът на Васил Иванов Кунчев, а "Левски" е името на отбора, който май ще фалира. И по-добре, защото е твърде неморално при тази финансова криза, футболистите да получават заплати десетки пъти по-големи от подкрепящите ги запалянковци! А пък и не са доказали с играта си, че ги заслужават. За протокола- аз също бях левскар.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.