Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не търсете думата "кабал" – означава тайно съзаклятие от хора, обединени от частни интереси, които реализират тези интереси чрез тайна мрежа от договорености и действия.

Най-често се използва у нас в съчетания "кабална зависимост" или "подчиненост", когато се търсят обяснения за действия, породени от неявни зависимости и интереси. Ще кажете конспирации, конспиративни теории. Прочетете този текст, за да се убедите - у нас се реализира руският модел на управляема или фасадна демокрация. 

Не сте избирали нито Пеевски, нито Доган, нито Гешев, но те реално управляват. Борисов също управлява, но вие не сте гласували да говори за "тулупи", "пунта мари", "мисирки".

Но ако проследите пътя на парите, свързаността на действията,

невидимото става видимо

- както каза Калин Манолов.

След смяната на Валентин Златев начело на търговеца "Лукойл"- България настъпиха събития, чието реално значение и тежест едва сега се осветляват в контекста на изненадващата промяна в регулацията на акцизните складове и регистрацията на складовите бази и продуктопровода като отделни акцизни складове.

Борисов е видимото лице, но с все по-малка власт и в никакъв случай не е Главния. Още им е нужен Борисов, защото ако Корпулентния поиска властта сега като знак за окончателния триумф на модела "Мултигруп", нещата могат да излязат извън контрол. Не че жандармерията, полицията и прокуратурата няма веднага да се опитат да се саморазправят с опонентите, но все пак сме в ЕС, в НАТО. А Борисов е приемливото лице за Запада. Нито Доган, нито Пеевски могат да имат шанс в това отношение.

Във властовата мрежа - Кабала - на проекта "Мултигруп" влизат политици, бизнесмени, финансисти, магистрати, медийни играчи и други социално, политически и бизнес значими фактори. Точно както бе замислена в края на 80-те години от ДС и номенклатурата на БКП, тя функционира чрез, но паралелно на държавните институции.

Не, не,

това не са класическите мафиоти

- с пурите и лъскавите коли, по нощни заведения, които знаехме от 90-те години. Новите "босове и гангстери" носят костюми, охранява ги НСО (извън всякакви правила и процедури), разполагат със свои медии, имат "свои" хора на практика във всички партии и институции. Постовете на високите места на практика се договарят между клановете, включително и министрите в правителството.

Не и в прокуратурата – там всичко се контролира от едно място. Хората на Борисов са на практика изолирани, за да не може той да има реципрочно влияние, както Пеевски има в правителството.

Тези мрежи на зависимости и интереси не са само местни, те са договорени и в тях участват висши кръгове в Русия, при това със степен на автономност спрямо оригиналния модел на Путин.

През контрола си върху официалните ни власти у нас проектът "Мултигруп" се свърза и с европейската бюрокрация и със западните на партньори. В българския Кабал няма отчетлива йерархична структура, но най-важните и звена и субмрежи на влияние се намират в режим на съподчиненост, така че няколко ключови играчи да могат да се договарят и да решават най-важните въпроси в съгласие помежду си. Точно както главите на най-важните семейства на мафията се договарят помежду си.

Измислиха модела "Мултигруп", за да могат да контролират богатството и ресурсите на държавата дори в случай на загуба на политическата власт и липса на разбирателство със Запада. Луканов още не беше се споразумял със Световната банка и Международния валутен фонд.

Схемата "Мултигруп" не беше единственият вариант

Имаше и Г-13, Клуб "Възраждане", Планът "Тексим" и т.н., но наследниците на Илия Павлов имаха шанс, че са силни в службите и в прокуратурата и че Доган избра Пеевски за главната роля. Павлов загуби живота си и защото не изпълни задачата си по време на правителството на ОДС – независимо от това кой е на власт Кабалът да контролира ситуацията.

Пеевски също не успя отведнъж. Провали се през 2013 година, но оттогава системно плете своите мрежи и както виждате - днес е Дарител, има почти 30 процента "рейтинг" (нищо че е виртуален и платен), има тотален контрол върху правителството, по-голям от този на Борисов, и най-вече не носи отговорност за неговите действия.

"Паякът" контролира службите

 – през ДАНС контролира и военните, овладя КТБ и на практика контролира всички български банки. На практика няма бизнес и кешови потоци, които, ако пожелае, да не може да узурпира през "триадата" НАП–прокуратура–КПКОНПИ.

Овладяването на последните огнища на съпротива и в съдебната власт е факт. Отново през прокуратурата, която уж трябва просто да бъде страна в съдопроизводството, а главният прокурор на практика кадрува и репресира съдии. Успя да си направи "специализиран" съд, в който назначи свои доверени лица.

В началото на 90-те години проектът "Мултигруп" успя да изключи защитните системи на държавата, като изолира или овладя икономическата и криминалната полиция. Днес шефове на служби са техни, кадрите им се готвят в техни университети. Школата в "Симеоново" е ковачницата на кадри на модела "Мултигруп".

Самата идея, че някой у нас може да разследва Пеевски или Доган, изглежда налудничава. 

И не само тях – Цацаров, Гешев и още една дузина от топ магистрати, поне докато са "верни", могат да бъдат сигурни, че имат безсрочен имунитет – такъв, какъвто никой действащ политик няма и никой закон не може да им даде. Един бивш главен прокурор беше разследван за две убийства и… правосъдие не го лови.

Втората линия на контрол бе медийната власт,

която нямаха през 2013 година. Защото битката на наративите е ключова за овладяване на масовото съзнание и за печелене на избори. Ето, две от три централни телевизии са в техни ръце – Нова тв и БНТ, третата "гравитира". В допълнение повечето кабелни телевизии, новинарски и спортни /за "фенската" маса/ сайтове, да не говорим, че печатните медии съществуват само защото са вързани към Кабала.

В официални новини на централни медии вече е нормално да се започва с апотеоз на "Дарителя" и обръщения от "Неговото" име до народа. Обърнете внимание, повечето им медии не се финансират от "техните" лични средства, а от кредити през банки, които никога няма да бъдат върнати. Министерствата влагат бюджетни и евросредства в "контролираните" медии.

Имат и "постижения" в социалните мрежи, където разполагат с ударни трол групи, които могат да постигнат, макар и временно и все по-илюзорно, "превъзходство" в мненията под всяка значителна статия, пост, коментар или анализ. Но нямат шанс да подчинят интернет пространството, въпреки че през ДАНС и под завесата на "борбата с кибертероризма и фалшивата информация" успяват да затормозят свободата на изразяване в основните социални мрежи.

В същото време по официалните медии тече първокласен "фейк" от "най-високо място". Спомнете си думите на премиера, че САЩ и ЕС "одобрявали" Турски/Балкански поток. Всява се паника през катастрофични вести за 30 000 загинали за ден и прогнози за "яко ще умрат", за да държат в подчинение обществото по време на кризата с коронавируса.

Използваната формула е "забавления плюс пропаганда". Шоу след шоу. 

Очаквайте втора част.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Единственото, което Доган

Единственото, което Доган-Пеевси все още не контролират в зонби-държавата България е Терминал 2!
 's picture

Бобо

завладяната държава

Отново перфектен анализ на Илиян Василев , сега се чака армията от свински тролове с кофите помия .
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Илиян Василев е умен човек

И говори, и пише много ясно . . . като за "онези 80%", които, за жалост, дори и такъв текст не могат да осмислят. Или не им е позволено да осмислят, защото това си е част от тяхната "сляпа" ангажираност. Или пък си ни "тресе" онзи т.нар. Стокхолмски синдром, подклаждан ежедневно от неистовите желания на властниците, да сме им благодарни за всичко което правят, за да ни "спасяват" . . . от самите нас си да ни спасяват! Тъжна картинка!
 's picture

Питащият

Защо

Защо единственият шанс да се пресече Кабалата бе пропилян от ОДС и Иванчо Костов , а СДС пристана на Мутрата Борисов . Защо РБ(Рибари и Балъци или Ренегати и Боклуци , както ви се хареса ) и ДСБ участваха в правителството на Мутрата ? Защо Западът се нави на тази схема и конвергенция на елитите и заложи на Китай , новият Райх, империята която търси реванш? Защо , само за да гътне империята на злото? Голямата депресия на този век започна след 40 години ходене след слепите пастири . Рейгън и Тачър са мъртви , но сега си имаме Тръмп и Борис Джонсън и една Европа в насипно състояние с мафиотска периферия на изток и фалирали щурчета на юг . Надежда всякаква тук оставете . Алчността не работи , офшорният глобален капитализъм подивява , а драконът е на свобода . Това е резултата от действията на малоумният и алчен Западен елит . Путиния си има Дугин, САЩ Банан и изобщо демокрацията е на път да се отече в канала . Ако не са парите на Европа , фасадата отдавна да е рухнала и да се е озъбил един режим на мутробогаташите
 's picture

Бобо

отговарящият

Драги малко манипулираш фактите , ако нещо е пропиляно то е от Ганю , да не би аз да повярвах на мадритския тарикат , КОЙ му изгради кампанията , КОЙ му плати масрафа ? Всичко бе организирано от Москва и техните еничари у нас . Костов направи каквото можа , но армията която бе срещу него просто бе по силна ,а Ганю много незрял и както се вижда днес, всичко е в тяхни ръце , целият парламент е съставен от руски маши , а проклятието за България Меди Доганчето управлява България с прислужните му Пеевски и Борисов , а около тях припяват ласкателно мисирки , калинки и толупи .
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Два пъти прочетох невероятната Ви статия, г-н

Илиян Василев, с надежда да установя, че това, което пишете не е истина. Всичко, което сте написали е точна рентгенограма на нашето общество. И според мен и приятелите ми Доган е най-вярното московско око за наблюдение и контрол. Затова Борисов толкова обичливо го обгрижва и охранява. Но съзаклятието, мрежата според Даниел Смилов, е така изградена, че дори гибелта на немалко съзаклятници не нарушава ритъма и хармонията на кабала. Определението Ви за кабала е класическо. Евреите са използвали кабала, ударение на средното "а", в смисъл на тайно учение, нещо загадачно. В Московска Рус думата кабала се използвала за пожизнено робство. В древния свят - робство, в книжовния език - пълна зависимост. Поздравления за чудесната Ви статия!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.