Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На няколко от знаковите лица на Нова телевизия, както и репортери, оператори и монтажисти, които бяха пратени в т.нар. престой заради коронавируса, е било съобщено в понеделник, че са освободени от работа, научи Клуб Z.

В средата на април временно свалени от ефир бяха четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики. Освободена бе и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият бе репортерът от новините Живко Константинов. В "престой" бяха и двама оператори и един монтажист. Всички те сега са освободени.

За раздялата с Нова потвърдиха пред Клуб Z част от самите журналисти, но без да дадат подробности. Някои - като Галя Щърбева и Живко Константинов, обявиха това и в социалните мрежи.

Пред Клуб Z от ръководството на медията коментираха тогава, че това е временна мярка по закона за извънредното положение, която в случая позволява "рокада" в екипите - работа с намален капацитет. "Престоят" от 15 дни е платен и е извън годишния платен отпуск. След изтичането на тези дни с журналистите ще се водят разговори, за да се прецени остават ли в медията и ако да - при какви условия, обясниха тогава оттам.

Клуб Z опита да се свърже сега с генералния директор "Информация" Ива Стоянова, но засега безуспешно. 

Неофициално в Нова се говори за нова вълна на съкращения, мотивирана с кризата, породена и от свитите рекламни бюджети, и от липсата на приходите от Националната лотария, след като дейността й бе монополизирана от държавния спортен тотализатор чрез промени в закона, а рекламите й - съответно спрени.

През изминалата година по една или друга причина Нова напуснаха или бяха освободени десетки журналисти, водещи и продуценти - Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова. Лора Крумова, Валдес Радев и др. 

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.

Коментари

....

Нямам представа какви са аргументите, заради които всичките тези хора са напуснали или са били освободени от "Нова телевизия", но сега-засега тя все още е гледаема - както през седмицата, така и през почивните дни. Времето ще покаже как ще се развият нещата. Апропо, друга медийна криза назрява - с НУРТС ("България Он Еър" уж временно спряха ефирно излъчване, като това предстои и за каналите на БНТ, само че за постоянно).
Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

пишете и да съкратения шлосер Димитров, и за съкратения юрисконс

Защо за подобен частен случай изобщо има статия.?Това са трудовоправни отношения-часнтни случаи, и който смята,че са нарушени правата му-има си съд. Ежедневно има съкращения. Десетки хиляди хора са съкратени, и са на борсата ,но статия с техния личен случай-няма. Ако бъде съкратен някой шлосер, счетоводител, келнер, юрисконсулт, автотенекеджия или учител-защо няма статия? Знаете ли каква драма е на съкратения точно в това време от голяма фирма мой съсед-юрисконсулта Митев. Защо няма статия за него? Нима той е втора категория, и не заслужава да се пише за неговия случай?
Hristov 10's picture
Hristov 10
hristovv

През май тази година

През май тази година изпратиха над 60 служители на Нова Телевизия в "престой" заради COVID 19. Впоследствие тихичко и без много излишен шум бяха освободени. Тръгнаха си знакови имена за българската журналистика, но това не впечатли никого. Раздялата на телевизията (близка до властта) с журналисти, като Миролюба Бенатова,Генка Шекерова и Галя Щърбева позволи да се даде поле за изява на войнстващото и алчно безхаберие на изпълнителният директор-Николай Андреев. И понеже той е добър ученик на Дидие Щосел, успя да забогатее неприлично за сметка на тружениците на перото, но и зад гърба на новите собственици-Все пак е Финансист :) Еднакво близък до новите собственици, но и до Прокопиев,Андреев пълзейки се превърна в силната фигура обезличавайки Ива Стоянова. А пък безхаберието на Кирил,Георги и Кремена му позволи да натрупа значително състояние, отклонявайки пари от реклами и изнудването на фирми. Да му е честита новата лятна къща в Созопол!
H Hans's picture
H Hans
hanns

haha

През юни 2019г Андреев овладя за кратко "Нет инфо" и намаза ските на Христо Христов
dr dan's picture
dr dan
dandan

Bulgaria

Реалният собственик на фирматаза пипълметрия" Нилсен Адмосфер България" е Николай Андреев. Бившият автоджамбазин Генчев е само поставено лице и касичка за парите от рекламата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.