Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като само първия път от арестуването си бе с мярка за неотклонение парична гаранция (макар и впечатляващите 1,5 млн. лв.), Елена Динева днес за трети път чу, че остава в ареста.

Най-тежката мярка й определи отново Апелативният спецсъд в лицето на Първи състав, председателстван от шефа на съда Георги Ушев. Със същото определение зад решетките за постоянно остава и бившата секретарка на Васил Божков - Йоана Чолакова, която също искаше по-лека мярка за неотклонение.

Съдът е решил, че искайки твърде често да излезе на свобода, Динева е злоупотребила с право и затова й е наложил 2-месечна "карантина", в която да няма право на нови такива искания, става ясно от съобщението на пресцентъра.

"На основание чл.65, ал.6 от НПК, Апелативният специализиран наказателен съд определи двумесечен срок, в който ново искане на обвиняемата Динева за изменение на мярката и за неотклонение е недопустимо, поради злоупотреба с процесуално право. Това не се прилага, когато искането се основава на влошаване на здравословното състояние на обвиняемата.

Определението относно мярката за неотклонение на обвиняемата Чолакова е подписано с особено мнение на съдия Николай Димитров, според когото рискът от извършване на престъпление от тази обвиняема може да бъде преодолян и с мярка за неотклонение "домашен арест".

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване."

И двете, заедно със сина на Васил Божков, няколко държавни сужители и негови бизнеспартньори са обвинени като участници в оглавяваната от него организирана престъпна група.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.