Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският канцлер Ангела Меркел официално се произнесе "за" подновяване на Бундеслигата този месец при стриктно спазване на ограничителните мерки. Решението се очакваше. Сезонът ще се доиграе на празни стадиони.

Няма обаче насрочена дата, до голяма степен заради случаите на коронавирус в някои клубове и наложената карантина. Рестартът се планираше първо за 8-10 май, после за следващия уикенд, но сега най-реалистични са датите 22-24 май.

Намек за това отправи и Меркел във видеоконферентен разговор, в който се произнесе окончателно. Решението важи за Първа и Втора Бундеслига.

За четвъртък е предвидена виртуална среща на всичките 36 професионални клуба, след което се очаква да бъде обявена и дата.

Професионалните тимове в страната подновиха тренировки в средата на април. Едно от условията беше да се тестуват. В понеделник стана ясно, че са дадени 10 положителни проби от 1724 теста на играчи и персонал в 36-те клуба.

Футболистите и клубовете вече бяха предупредени за спазването на физическа дистанция и други здравни предпазни мерки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.