Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бундеслигата наистина ще се окаже първото голямо футболно първенство в Европа, което ще бъде подновено през май, твърди Ройтерс. Според агенцията, позоваваща се на свои източници, това ще се случи на 15 май, петък.

А уикендът на 16-17 май ще е първият с мачове по германските терени от два месеца заради пандемията.

Рестартът се планираше на 8-10 май, но канцлерът Ангела Меркел го отложи поне със седмица. По информация на Ройтерс утре - при обявяването на ново охлабване на мерките, лидерката най-сетне ще даде зелена светлина на професионалния футбол в една от страните, в които е национален спорт.

Правителството и здравните власти в Германия са приели задоволително резултатите от масовото тестуване във всички тимове от Първа и Втора Бундеслига. От 1724 проби само десет проби са били положителни. Заразените нямат симптоми и вече карат 14-дневна карантина, което означава, че сезонът ще тръгне без тях. Ако това се случи. 

Първи за наличие на коронавируса в отбора си обяви "Кьолн" - трима заразени (двама футболисти и физиотерапевт). При повторното тестуване при "козлите" няма нови инфектирани, което също е добър знак.

Амбицията на клубовете и шефовете на Бундеслигата е да бъдат доиграни всичките девет кръга до края, както и мачовете за Купата. Едно е сигурно - на празни стадиони, което се очертава като перспектива не само за този шампионат, а и за следващия.

Как е при останалите?

Германските тимове тренират от средата на април, макар и на групи. Това едва сега започва да се случва в другите големи лиги. Което означава, че няма как да получат рестарт през май. Надеждите в Испания, Англия и Италия са в следващите дни тренировките да бъдат разрешени на големи групи. А от началото на юни да се играят мачове.

От днес индивидуално могат да се готвят на Ботуша, а има надежда, че от 18 май ще бъдат позволени и колективните тренировки.

Тази седмица и в Испания подновиха процеса при много строг контрол, индивидуално и при спазване на правила. Решение в Англия ще бъде взето в понеделник и се очаква то да е окончателно. И там чакат да чуят плановете на правителството.

Франция прекрати първенството си и обяви "Пари Сен Жермен" за шампион.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.