Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Перспективата за футбол пред празни трибуни поне до края на годината се очертава за повечето първенства в Европа. От което ще пострадат всички, най-вече клубовете, които пълнят стадионите, защото приходите от билети и абонаментни карти са водещо перо в бюджетите.

В Германия и Испания - две от топ 5 лигите на континента, вече започнаха да се примиряват с този факт. Отначало се предполагаше, че публика няма да се допуска до есента, но вече е почти сигурно, че мярката ще продължи най-малко до края на годината.

На Иберийския полуостров такова предположение изкаха шефът на Ла Лига Хавиер Тебас, цитиран от каталунския в. "Спорт". "Барселона" и "Реал" (Мадрид) изкарват по 4-5 милиона евро на домакински двубой. Това ще доведе до свиване на бюджетите, дори ако клубовете получат пълния размер на заработеното от тв права, стига настоящият сезон да се доиграе.

"Барселона" за първи път в историята си обяви, че продава правата за името на стадион "Камп Ноу". Надеждите са до есента каталунците да сключат сделка и така да омекотят удара. Твърди се, че интерес не липсва още от първите дни от страна на големи корпорации, независимо от икономическата криза.

И докато за Ла Лига няма яснота кога ще се поднови, Бундеслигата е в "пол позиция" за завръщане - 9 май. Денят на Европа (или на победата в Русия) ще се окаже ден на футбола за целия свят. Разбира се - трибуните ще останат празни.

За датата 9 май вече говорят не само футболни шефове, но и политици. За целта отборите от Първа и Втора Бундеслига са поръчали 25 хиляди теста за коронавируса. Това ще им струва около 2,5 милиона евро. Тестовете са за отборите, съдиите и т.н., но също за тв екипите. Максимум по 250 души ще се допускат на стадиона на мач в Германия.

Подобно на Хавиер Тебас, шефът на Бундеслигата Кристиан Сайферт също заяви, че запалянковците ще са само пред телевизорите и то поне до края на годината.

В Англия, Италия и Франция положението е същото. Има крехки надежди, че "калчото" ще се завърне в края на месец май.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.