"Левски" се е намирал в доста добро финансово състояние по времето на Васил Божков, личи от независим одиторски доклад, публикуван на официалния сайт на клуба.

През 2019 г. приходите на "сините" възлизат на 24 691 милиона лв., а разходите са 21 984 млн. лв. Реализирана е печалба в размер на 1 963 млн. лв. За сравнение през 2018 г. "Левски" е бил на минус - 14 233 млн. лв. приходи, 17 877 млн. лв. разходи.

Постъпленията за 2019-а от спонсори и реклама възлизат на 16 339 млн. лв. Те са основно от Национална лотария, която доскоро беше монополист в лотарийните игри и спонсорираше "сините", но това приключи със случилото се с Васил Божков. Близо 2 милиона лева са дошли и от дарения пак от фирми на задържания в Дубай бизнесмен.

Документът показва, че са се увеличили разходите за заплати и други възнаграждения - с около два милиона лева повече - до 13 439 млн. лв. Любопитно е, че клубът от "Герена" е прибрал 2907 млн. лв. от трансфери за миналата година - близо три пъти повече спрямо 2018 г., когато са били малко над милион.

Повече са и парите за участието в турнира Лига Европа - близо двойно, 1010 млн. лв. срещу 518 хил. лв. 

2019 г. е първата от десет години насам, в която "Левски" излиза на печалба. Най-голяма е била загубата през 2011 г. - 12 939 млн. лв. А най-малка през 2017 г. - 874 хил. лв.

Междувременно изпълнителният директор на клуба Павел Колев опроверга с официално изявление публикация в спортен вестник, в която се твърди, че се работи по въпроса за нов собственик и скоро може да има резултат. Колев е цитиран да казва това.

Сега обаче шефът заявява следното: 

"На вниманието на левскарската общност!

Левскари,

Медийната информация от днес за водени и напреднали преговори за смяна на собствеността в ПФК "Левски“ категорично не отговаря на истината. Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края на извънредното положение. Надяваме се всички да сте здрави и очаквайте да бъдете информирани официално от нас, когато има реални новини.

Павел Колев,

Изпълнителен директор на ПФК "Левски"