Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Левски" разполага грубо с около 450 хиляди лева в две сметки, обяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев в предаването "Тази сутрин" по бТВ. Повечето от тези пари са от дарения на фенове и те отиват само за вноските по договора с НАП - една месечна възлиза на 143 000 лв.

"Положението в "Левски" е лошо, такова каквото беше и преди извънредното положение, заяви Колев. - Разчитаме на приходите, които имаме от продажбата на фенски артикули, абонаментни карти и билети. В момента няма как да продаваме билети." 

Разходите са орязани сериозно. На месец бюджетът е достигал и 2 милиона лева, направени за инвестиции - два нови терена, ремонти, имало планове и за още, но всичко е замразено. Сега "Левски" трябва да оцелява с 1,2 млн. на месец като санитарен минимум. На отбора е платена по половин заплата за януари, сега клубът опитва да преведе другата половина, разкри Колев.

Директорът не е разговарял с благодетеля Васил Божков и мажоритарния собственик Георги Попов, откакто двамата заминаха за Дубай, дори още отпреди това.

„Смяната на мажоритарния собственик при всички положения зависи от добрата му воля. Над 86% от акциите се държат от Георги Попов и без негово съгласие няма как да преминат в ръцете на друг. Ако се влезе в несъстоятелност и се обяви фалит, тогава няма да зависи кой ги държи. Тогава ще са от значение активите на клуба и с какво разполага "Левски".

Но аз не мисля за такова нещо. Борим се с колегите ми и благодарение на привържениците искаме да спасим клуба. Пред мен не се е отказал нито един футболист. Никой не ми е казвал, че иска да напуска "Левски“. Играчите, които са от по-дълго време в клуба, ми казаха, че и преди се е случвало да не получават по 2-3 месеца заплати - при предишния собственик. Така че сегашното положение не е ново за тях", добави Колев.

Според него задълженията на клуба са намалели двойно само за година. При влизането на Божков на "Герена" те са възлизали на над 32 милиона.

„Задълженията са между 15-16 милиона. Добро постижение предвид краткото време, през което работихме. Сумата не е за пренебрегване и особено когато клубът е в такова финансово състояние. Но продължаваме да работим. Съдебните дела са 16-17. Много от тях са от един агент за играчи. Не знам за колко пари става на въпрос, може би около 300-400 хиляди. Много се отказаха от делата си срещу "Левски". Например Иван и Андрей и тяхната компания „Междинна станция“. Документите са подготвени и скоро ще ги подпишем", каза още той.

Както и в края на миналата седмица в друга медия Колев заяви, че "Левски" е против прекратяване на първенството. Такава подписка се появи, като в нея фигурират реално осем клуба.

„Против сме за прекратяване на първенството, защото за "Левски" би било пагубно. На първо място, в цяла Европа се опитват да направят така, че шампионатите да завършат. УЕФА отмени Европейското първенство. От гледна точка на фейърплея трябва да завърши шампионатът, а както знаем – футболът е бизнес. Прибързано ще е да се прекрати. Нека да изчакаме и ще видим. Да са надяваме разпространението на коронавируса да бъде овладяно“, заяви силният човек на „Герена“.

Той завърши с това, че за 45 дни "сините" фенове са събрали 1,5 милиона лева. Това е безпрецедентно в България, но познато в Европа и възможността за излизане от модела "Бащица" според Павел Колев.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.