Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Трима пациенти в Москва бяха изписани след преливане на реконвалесцентна плазма, съдържаща антитела срещу новия корона вирус", съобщи заместник-кметът на руската столица Анастасия Ракова, цитирана от най-известните руски медии.

"Двама московчани бяха изписани десет дни след процедурата, един - след 14 дни", каза тя.

Ракова добави, че те са лекувани в Научно-изследователския институт по спешна медицина "Н.В  Склифосовски" и в градската клинична болница № 52.

"Надяваме се броят на оцелелите да се увеличи и този метод на лечение да ни помогне да се справим с пандемията на коронавируса", добави заместник-кметът.

Кметството на Москва активно подкрепи този метод на лечение, който е известен от 100 години, но за първи път се прилага срещу SARS-CoV-2  от китайските медици. На 9 април се чуха призиви преболедувалите да почват да даряват кръв. Вече са установени и цените за единица плазма, а именно - 1250 рубли (около 16 евро) за 150 мл плазма.

Указът е подписан лично от кмета на града Сергей Собянин. В указа са разписани и условията, на които трябва да отговаря един донор, а именно – да е преболедувал от COVID-19 и да няма хронични заболявания. 

"Ние сме в началото на пътя, но виждаме, че този път работи", коментира главният лекар на болница № 52 Марияна Лисенко.

"Трябва да стимулираме хората да даряват кръв, това дори не е даряване на кръв, а даряване на лекарство", каза д-р Лисенко, цитирана от руския тв канал РБК.

Десетки болници в Русия последваха примера на Москва. 

Дни преди това губернаторът на щата Ню Йорк Ендру Куомо също се обяви за включване на лечението с реконвалесцентна плазма при тежко болни пациенти.

А Федералната агенция по лекарствата започна национален проект за събиране и лечение с реконвалесцентна плазма, в който се включиха над 1100 болници.

Преди седмица Канада съобщи, че почва лечение на 1000 пациенти, в Турция вече има излекувани. Този метод на лечение вече се прилага също така в Германия, Австрия, Великобритания, Кипър и други европейски страни.

Очаквайте историята на Александър Кутузов, първият руснак, излекуван с реконвалесцентна плазма. 
 

Коментари

 's picture

smarf

Хайде стига със свирката!

"Преди седмица Канада съобщи, че почва лечение на 1000 пациенти, в Турция вече има излекувани. Този метод на лечение вече се прилага също така в Германия, Австрия, Великобритания, Кипър и други европейски страни" Методът се е използвал и от китайските медици. В същото време руснаците надуват свирката все едно те са открили метода. Жалки руски клепуци! Винаги са гледали да откраднат нещо и да си го препишат.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Тоя метод лекува, но ако не

Тоя метод лекува, но ако не могат сами да си ги произвеждат антителата със собственото си тяло, то тези излекувани са застрашение от повторто и потретно и т.н. заразяване. Съдейки по други лекарства модифициращи имунни клетки, при които модифицираните имунни клетки карат още 4-6 месеца, то може да се предположи, че чуждите антитела с които е излекуван коронавируса ще живеят по-малко от 4-6 месеца (чужди са все пак) в тялото на пациента. Всъщност 4 месеца не е никак малко, но дали ще останат толкова дълго ?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... при които модифицираните

... при които модифицираните имунни клетки карат още 4-6 месеца след спиране на лекарството ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.