Георги Дерменджиев остава национален селекционер за следващите най-малко шест месеца, реши Изпълкомът на БФС на днешното си заседание. Договорът на треньора, който изтичаше до дни, е продължен, а има и опция за нови 18.

Бившият наставник на "Лудогорец" и "Левски" сам е предложил да намали заплатата си с 30 процента до подновяване на сезона. Няма яснота кога България ще излезе срещу Унгария (и при победа срещу Исландия или Румъния) в баражите за пренасроченото за 2021 г. Европейско.

Мачовете бяха планирани за края на март, а след това преместени първо за юни, след което за началото на септември. В последните дни се заговори, че УЕФА ще ги прехвърли за следващата година, тъй като през лятото и есента се очаква календарът да е претрупан заради доиграването на местните първенства и евротурнирите.

Изпълкомът реши да отложи за неопределено време изборния конгрес на БФС, който трябваше да избере нов президент и ИК на 7 юни. 

Първенствата в Трета лига са прекратени, а лидерите в тях влизат във Втора лига. Ще се изиграе само един бараж в Югозападната. Няма изпадащи. Приключи сезонът и в областните групи.

Емил Костадинов обяви, че БФС ще подпомогне най-нуждаещите се клубове.

За разлика от цяла Европа, в която такива заседания се дистанционно и в онлайн платформи, футболните босове проведоха сбирката в "Бояна", където се явиха почти всички. Нещо повече - преди началото временният президент Михаил Касабов награди деятели заради юбилеи.

„Имаме идеята да помогнем на клубовете с някои неща, те имат проблем. Нормално е като Футболен съюз да подпомогнем тяхната дейност, заяви Емил Костадинов пред журналисти. - В петък на нашия брифинг или другата седмица ще имате повече информация. От Втора лига клубовете, които не са си подали документи за лицензиране, са "Поморие", "Ботев" (Гълъбово), "Спартак" (Варна), "Спартак" (Плевен) и "Верея". Горе-долу се изясни какво искат клубовете - повечето от тях искат съкратен вариант на първенствата. На този етап няма крайно решение, всичко зависи от това как и кога ще свърши извънредно положение.“

Той продължи със следното:

„Държавата си има доста сериозни проблеми, ние във футбола сами ще си решаваме нашите. Препоръките са да се доиграе първенството по един или друг начин и ние ще спазим тази препоръка."

По повод заявеното желание на "Лудогорец" и други клубове да кандидатстват по правителствената програма 60/40, Костадинов заяви, че разбира намерението. Според него те имат право да го направят, тъй като футболът е важна част от живота в България.