С последния почивен ден на великденските празници МВР очаква и голямото завръщане - на хилядите софиянци, които успяха да напуснат столицата, точно преди тя да бъде затворена. По този повод от силовото ведомство обявиха, че проверките ще са щателни, като такива ще има и на изходите и на другите областни градове в страната.

МВР ще сверява данните в декларациите, които водачите са подали при напускането на градовете, и тези, които ще подадат сега, при влизането в София и в другите областни градове - обяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев на брифинг, даден на магистралата, на входа на столицата. При несъответствие, нарушителите ще бъдат санкционирани. Ще бъдат връщани обратно и всички, които не успеят да преминат в позволения "прозорец" от 18 ч. до 20 ч. - независимо дали са били в задръстване на входа на КПП-то.

От думите на Хаджиев стана ясно, че в четвъртък, в деня преди затварянето на София за влизане и излизане, без наистина основателна причина, около 60 000 автомобила са били пуснати да излязат от столицата. Припомняме, че голяма част от "изселниците" са били пуснати и възоснова на представени от тях нотариални актове за собственост на имоти извън града.

Със затварянето на София пропуснатите автомобили са намалели драстично - 16 000-17 000.

Хаджийски обяви още, че до момента са установени 90 нарушители, подали невярна информация в декларациите си - като например, посочили месторабота, а след проверка се е оказало, че са регистрирани в бюра по труда.