Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Службата на руския главен прокурор обяви, че от днес започва да блокира достъпа до "фалшиви новини" в постове в социалните мрежи, критични към карантинните мерки в Москва срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

От прокуратурата дават пример с видеоклип, на който един мъж обвинява властите, че се опитват да наложат "дигитален концентрационен лагер" и твърди, че е в ход държавен преврат. Друг пост описва система за специални пропуски, които позволяват на притежателите да се движат свободно из града.

Московските власти са пуснали мобилно приложение за проследяване и възнамеряват да въведат QR-code система, за да може полицията да следи за спазването на карантината в Русия. В страната има вече близо 12 хиляди заразени и 94 смъртни случая от COVID-19.

През миналата година в Русия бе приет закон за нови големи глоби за хора, които разпространяват дезинформация или оскърбяват държавата. Това предизвика критики от някои руснаци, че в страната се засилва цензурата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.