Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Част от училищата ще приемат документи за първи клас онлайн по време на извънредното положение, съобщи директорът на 119-о СУ и председател на Сдружението на работодателите в средното образование Диян Стаматов.

Родителите само ще сканират необходимите документи за кандидатстване и ще ги прикачват към формуляр, който може да бъде изтеглен от сайта на училището, а оригиналите ще бъдат представяни едва при записването.

"Знаем колко е лесно да се фалшифицира копие, но се надявам фалшификатите да не са много. Ако се окаже, че има такива, в крайна сметка детето няма да бъде записано", поясни Стаматов.

Той предположи, че ако извънредното положение се удължи, общината също ще премести сроковете за записването, което вече трябва да става присъствено.

"Правим го за първа година, други от колегите са се ориентирали към кандидатстване по имейл", обясни той.

Той каза, че имало платформи, които предлагат възможност за онлайн кандидатстване, но цените им тръгвали от 3000 лева нагоре, затова в крайна сметка техническият сътрудник на училището свършил цялата работа.

Стаматов поясни, че оценяването на учениците, което започна тази седмица, ще става само за проекти или предварително задавани домашни работи, но не и по времето, когато тече дистанционният учебен час.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.