Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четири водещи германски отбора са взели общо решение да съберат 20 милиона евро за по-малките клубове в Първа и Втора Бундеслига. Това са германските участници в Шампионската лига този сезон - "Байерн" (Мюнхен), "Борусия" (Дортмунд), "Лайпциг" и "Байер" (Леверкузен).

Сумата е преведена на Футболната лига, която ще вземе решение кого да финансира и с колко.

12,5 милиона евро са от средства, които ще бъдат приспаднати от приходите им от тв права в Бундеслигата за следващия сезон. Карето е решило да завиши и закръгли сумата с още 7,5 млн. от бюджетите си.

Преди два дни "Байерн" и "Борусия" обявиха, че футболистите и директорите им доброволно са се съгласили на по 20-процентни съкращения на заплатите, за да подпомогнат служителите на двата клуба да продължат да получават месечните си възнаграждения, докато трае карантината и не се играе футбол.

Последните мачове в Бундеслигата минаха на 11 март. Наскоро сезонът беше спрян до второ нареждане.

"Искаме да изпратим сигнал на солидарност към всички клубове в Първа и Втора Бундеслига, заяви изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге. - В тези трудни времена е важно по-силните рамене да застанат до по-слабите. Трябва да покажем, че сме заедно и сме солидарни."

Изявления правят и босове на другите три тима.

Звезди на Бундеслигата правят дарения за справяне с пандемията. Роберт Левандовски, например, отдели 1 милион евро. А по цял свят клубовете намаляват разходите си, тъй като не получават никакви приходи в извънредното положение.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.