Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Футболистите и директорите в "Байерн" (Мюнхен) са се съгласили да се откажат от по 20 процента от заплатите си, за да подпомогнат клуба по време на карантината, довела до стопиране на сезона и липсата на свежи пари.

За това пише германският в. "Билд". На играчите е било обяснено, че по този начин клубът ще може да плаща на служителите, които не са свързани пряко с футбола.

Първенствата в Германия са спрени най-малко до 3 април, но почти сигурно срокът ще бъде удължен до края на следващия месец. Преди дни стана ясно, че таранът на баварците Роберт Левандовски е превел 1 милион евро за битката с коронавируса.

Негови съотборници се включват със сходни суми.

Междувременно "Байерн" разпространи видео как отборът тренира по време на изолацията - с помощта на видеотехнологиите. Така клубът иска да държи играчите в кондиция и да ги приближи до обичайния тренировъчен процес.

 

 

За целта германският колос използва една от платформите за видеоконферентна връзка. Всеки ден в точно определен час всички трябва да са на линия и тренировката да започне, ръководена от наставниците по физическа подготовка.

Едно занимание продължава между 75 и 90 минути. Играчите мога да разговарят помежду си, да се шегуват. Те го правят и след края на тренировката, когато са насърчавани от шефовете си да комуникират, за да не губят контакт помежду си.

За всичко това обяснява главният кондиционен треньор на клуба Хоргер Бройх, който пояснява, че се държи на дисциплината и че подготовката се води на най-високо ниво - поне доколкото е възможно при извънредната ситуация.

По подобен начин стоят нещата и в "Борусия" (Дортмунд), където - пак според германски медии, футболистите също са приели да се откажат от част от заплащането си. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.