Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Летище „Шарльороа-Брюксел юг“ спира работа от 25 март поне до 5 април, съобщиха от управата му.

Срокът на затварянето може да бъде удължен.

Причина е епидемията от коронавирус и последвалото рязко намаляване на полетите и пътниците.

Аерогарата в Шарльороа се използва от огромна част от българите, които живеят и работят в Белгия. Става дума за неквалифицираните или ниско квалифицираните работници. Там от София кацат нискотарифните линии „Уиз еър“ и „Райън еър“.

Летището се намира само на 50 минути път от Брюксел, докато има постоянна връзка с автобуси. То обаче ще остане отворено за държавни, санитарни и извънредни полети.

Най-голямото белгийско летище - „Завентем“ в Брюксел, засега няма да прекратява работа, въпреки че дотам са спрели полетите си 21 от 67 обслужвани авиокомпании.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.