Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руски учени са започнали да тестват прототипи на потенциални ваксини срещу COVID-19 с животни в лаборатория в Сибир, предаде Ройтерс.

Засега има 199 регистрирани случаи на заболели в страната - многократно по-малко в сравнение с други европейски страни, но те са започнали рязко да растат през последните дни. Има само един загинал.

Учени от биотехнологичен център в Новосибирск са разработили прототипи, базирани на шест различни технологични платформи и са започнали тестовете в понеделник.

Специалисти от други страни предупреждават, че разработването на ваксина е продължителен и комплексен процес, който може да допринесе за създаването на лек през следващите 12-18 месеца.

"Най-често са използвани лабораторни мишки и плъхове за подобни изследвания, гризачи, нисши примати и други животни са лаборатории", обяви руският регулатор "Роспотребнадзор".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.