Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато трае кризата с коронавируса, да не се прекъсва токът на клиенти, закъснели с плащането на сметки. Това се разбраха най-големите германски производители на електроенергия. По същия начин много провинции смятат да подсигурят и подаването на вода.

Германия влезе в пика на епидемията и броят на заразените се увеличава в пъти ежедневно. До вчера потвърдените случаи бяха близо 8000, днес вече надхвърлят 13 000. Починалите се увеличиха от 12 на 31.

Страната е една от най-подготвените откъм интензивна помощ, но въпреки това здравната система няма да издържи, ако се повтори сценарият от Италия, предупреди канцлерката Ангела Меркел. 28 000 са интензивните легла в Германия при население от 80 милиона души. 25 000 от тях са оборудвани с обдишваща апаратура. Целта на германските власти е да бавят колкото се може повече разпространението на болестта и то да става плавно във времето, за да има интензивна помощ за всеки нуждаещ се.

Мерките, които са взети сега, ще анализираме след 10 до 16 дни. Това е периодът, в който може да се види дали работят или трябва да ги променим към по-строги, обясниха от медицинския институт „Роберт Кох“.

Въпреки това някои общини наложиха тотална карантина и забраниха излизането от дома. Кметът на Берлин Мюлер предупреди, че ако берлинчани не се съобразяват с ограниченията, ще наложи пълна карантина и в града.

От „Роберт Кох“ коментираха и шансовете за създаване на ваксина.

Нереалистично е това да стане преди пролетта на 2021 година, смятат те. Има няколко ваксини, които вече са в тестов период. Дори и да премахнем всички бюрократични условия, тестовият период трае много месеци и няма как да бъде прескочен, казаха от института.

Междувременно Германия затегна още повече контрола по границите. Чужденци от ЕС могат да кацат или преминават през страната, само ако се прибират у дома. Други пътувания са спрени.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.