Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че като обикновен гражданин очаква властта да вземе още по-радикални мерки за справяне с коронавируса. Гешев каза това в  съвместно изявление  с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Последните дни аз чувам да се говори много за икономика – какво ще стане с икономиката. За всички трябва да е ясно, че икономиката се възстановява, не така стоят нещата с човешкия живот", заяви Гешев.

И допълни, че "в качеството си на обикновен български гражданин" според него "е време държавата, в лицето на изпълнителната и законодателната власт, да вземат още по-радикални мерки в рамките на компетенцията на НС".

"Мерки, които вземат някои държави около нас", уточни Гешев.

И той, и главният секретар на МВР призоваха гражданите да подават сигнали на 112 за спекула и разпространение на фалшиви новини.

Гешев припомни, че в прокуратурата също е създаден национален щаб.

"Целите са няколко. Основното е взаимодействие с Националния оперативен щаб. В ситуация на извънредно положение съществуват няколко риска, които ще се стремим да минимализираме. Основните два са извършване на престъпления, които са по-специфични в такава ситуация - отклонения спрямо лицата, поставени под карантина и престъпления, които можем да опишем като телефонни измами, мародерство", обясни Гешев.

Прокуратурата и МВР са направили организация за своевременна реакция, когато става, въпрос за престъпления от този характер.

Дадени са указания от Върховната административна прокуратура и от днес започват масирани проверки на територията на цялата страна за спекула със стоки от първа необходимост, дезинфектанти, лекарства и всичко друго, което е важно за здравето на българските граждани.

Коментари

Гешев иска?

Аз освен мучене, ааааа, ъъъъъъ, дума ъъъъъ, дума ъъъъ друго не чух! Този по-мучащ и от Маямата! Какви некултурни, необразовани хора са по върховете.... потрес!

Гешев да престане да се меси там където не му е работата!

Гражданинът Иван Гешев още малко и ще излезе да бие хората по улиците, защото са излезли и така нарушават законите....За това кои закони са нарушени ще се мисли после....А може и изобщо да не се стига до мислене! С особена сила забраната към Гешев е във връзка с икономиката в страната. Нито има опит, нито е учил нещо по този въпрос. Неопитен е като първолак. Да си наляга парцалите, да не се товари с неща дето не разбира и да слуша повече кукловодите си. Те сигурно имат повече опит в икономиката.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.