Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от 31-те установени досега случая на коронавирус в България е на човек от спортните среди - треньорът по баскетбол в клуба "БУБА баскет" Борис Бракалов, информира сайтът BGbasket.com.

Той е пътувал до Испания през миналия уикенд, като след завръщането си в София в началото на седмицата е почувствал симптоми. Бракалов е настанен във ВМА за лечение, като се чувства в добро общо състояние.

Той е посочил и всички лица, с които е контактувал след прибирането си, те също се тестват и за момента няма друг установен заразен. Половинката му също е в добро здраве и не е заразена.

От "БУБА Баскет" са уверили, че са взети всички мерки за сигурност, като контактувалите с Борис са под карантина. Залата на клуба на стадион "Васил Левски" временно е затворена, като предстои пълната ѝ децинфекция, добавя BGbasket.com.

Междувременно резултатите от теста за COVID-19 на нападателя на "Левски" Найджъл Робърта са отрицателни. Преди два дни стана ясно, че клубът от "Герена" превантивно е поискал тест за холандеца, тъй като той е показал грипоподобни симптоми, след като е пътувал в чужбина.

Сайтът на "Левски" пише следното:

"Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България като мярка за справяне с вируса COVID-19 и спирането на първенството в Първа лига до 13 април 2020 г., футболистите от представителния отбор на ПФК „Левски“ ще подновят тренировъчни занимания на 18 март, сряда, спазвайки всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата.

Тренировъчният процес в Академия „Левски“ е преустановен от 10 март и ще бъде подновен при второ нареждане."

Днес българският спорт реално затвори поне за месец. Преустановени са първенствата и турнирите не само на професионално ниво, но и при подрастващите. Така е по цял свят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.