Формула 1 е поредният спорт, засегнат от пандемията с коноравирус. Босовете на най-комерсиалната автомобилна надпревара са решили да отменят първия старт за годината - в Мелбърн, Австралия, този уикенд, съобщи Би Би Си, позовавйки се на свои източници.

Причината е, че човек от екипа на "Макларън" е диагностициран с инфекцията. Той е поставен под карантина в страната, а тимът бе спрян от участие, за което даде съгласие, за да не излага останалите на риск.

Целият световен спорт вече е силно засегнат от мерките срещу заболяването, като това важи най-вече за комерсиалните спортове като футбол, баскетбол, тенис, лека атлетика и т.н., а моторните също са в тази категория.

Осем теста са направени във Формула 1 и един от тях е положителен, информира Би Би Си. Четири проби бяха взети от хора в "Хаас".

Днес е имало ново заседание с участието на шефове на отбори, ръководството на Формула 1 и австралийските власти, които са имали последната дума.

Вчера световният шампион Люис Хамилтън изрази учудването си по време на медийно събитие, че състезанието въобще ще се проведе. Стартът във Формула 1 в Китай, предвиден за 17-19 април, отпадна, а почти сигурно това ще се случи и с виетнамския (3-5 април). Страната за първи път попадна в календара на надпреварата.

Тенисът излиза в почивка за шест седмици. Това реши ATP. Всички турнири на професионално равнище са отменени до 27 април. Тук влизат турнирите в Индиън Уелс и Маями от Мастърс 1000, както и началото на сезона на клей в Монте Карло и Барселона, а също така финалите на отборния турнир "Фед къп".

Надпреварата в Индиън Уелс беше отменена още преди дни.